Путин: Киев да очаква твърд отговор, ако продължи с тероризма

4495
Путин: Киев да очаква твърд отговор, ако продължи с тероризма
Снимка: Kremlin.ru

Русия ще отговори сурово, ако украинските власти продължат да организират терористични атаки. Това каза на свиканото днес заседание на Съвета за сигурност руският президент Владимир Путин, цитиран от РИА Новости. В това никой не трябва да има съмнения, подчерта той.

Господарят на Кремъл обяви отново, че зад взрива на Кримския мост стоят властите в Киев. И добави, че в отговор руските войски са нанесли мощен удар днес по енергийните обекти, по военното командване и комуникационните съоръжения в Украйна.

„Данните от съдебномедицинските и други експертизи, както и оперативната информация показват, че експлозията на 8 октомври (на Кримския мост - бел.ред.) е терористичен акт. Терористична атака, насочена към унищожаване на гражданската критична инфраструктура на Русия. Очевидно е също, че поръчителите, организаторите и извършителите на терористичната атака са украинските специални служби“, заяви Путин.

Руският диктатор освен това обвини Украйна и в актове на ядрен тероризъм - обстрел на АЕЦ "Запорожие" и опити за саботаж на АЕЦ "Курск", както и че е саботирала газопровода "Турски поток".

„Специалните служби на Украйна извършиха три терористични атаки срещу руската Курска АЕЦ, като нееднократно сриваха високоволтовите линии на електроцентралата. В резултат на третата такава атака бяха повредени три такива линии наведнъж. След предприетите мерки, повредата бе отстранена в най-кратък срок, без да бъдат допуснати сериозни последствия“, каза той.

"Киевският режим с действията си се изравни с международните терористични групировки, с най-омразните групи. Просто е невъзможно подобни престъпления да бъдат оставени без отговор", твърди в речта си Путин.

Припомняме, че днес в Украйна заради масирани руски ракетни атаки в различни региони има прекъсване на електрозахранването. Резервните енергийни системи са включени, предупредиха от украинския оператор "Укренерго". Руските сили обстрелват енергийната инфраструктура по цялата територия на Украйна - в Киев, Харков, Лвов, Хмелницки и други населени места. Според главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни руските войски са изстреляли тази сутрин 75 ракети, от тях украинската ПВО е свалила 41.

Освен това въпреки изявлението на Путин фактите доказват, че руснаците за пореден път целенасочено обстрелват цивилни обекти - например центъра на столицата Киев, където до момента се съобщава за 8 загинали и мнозина ранени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Столтенберг: Не е твърде късно Украйна да победи Русия

САЩ отново зоват Германия да предостави ракети с далечен обсег на Украйна

Зеленски: Ако със Запада сме искрени съюзници, трябва да защитават небето ни както в Израел

Столтенберг пилотира изтребител Eurofighter (ВИДЕО)

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

ЕП осъди Иран с припомняне на атентата в Бургас, призова за освобождаване на български моряци

Папата: Прегръдките могат да предотвратят войни

Китай призова германския посланик във връзка с арестуваните за шпионаж

Руски губернатор към съгражданите си: Без да искате сте превели милиони рубли на украинската армия (ВИДЕО)

Беларуска пропаганда: Опозицията готвела преврат и вкарване на натовски войски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа