Путин обяви бойна готовност за руското ядрено оръжие, Зеленски съобщи за уговорени преговори

18686
Путин обяви бойна готовност за руското ядрено оръжие, Зеленски съобщи за уговорени преговори
Снимка: Getty Images

Руският президент Владимир Путин е наредил на военното командване на страната си да приведе в готовност ядреното въоръжение на Русия заради "агресивни изказвания" от държави-членки на НАТО, съобщава The Guardian.

Британският ежедневник цитира руската държавна информационна агенция ТАСС. Според написаното, Путин е издал заповед "подразделенията за сдържане" на руската армия да преминат в специално ниво на бойна готовност.

The Guardian припомня, че Путин вече предупреди Запада да не се намесва и че ако това се случи т.е. ако има заплаха за Русия, ще има "последствия, които никога не са виждани". В Беларус има разположено руско оръжие, включително ракетни установки, а в Черно море вече има масирано руско военно присъствие именно с цел предотвратяване каквато и да е намеса от страна на НАТО.

ВИЖТЕ ОЩЕОбезумял от гняв, Кличко с пламенно обращение към руснаци и беларуси (ВИДЕО)

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно преустановяване на военните действия в Украйна и намиране на начин за водене на диалог

ПП АБВ настоява за незабавно преустановяване на военните действия в Украйна и намиране на начин за водене на диалог. Това заяви пред ме...

Междувременно, от Украйна се прояви информация, че има разбирателство за преговори между Киев и Москва относно руската военна инвазия. Своеобразен гарант ще е беларуският президент Лукашенко. Тази информация се появи и в профила на украинския президент Володимир Зеленски.

Договорихме се украинската делегация да се срещне с руска без предварителни условия на украинско-беларуската граница, в района на река Припят. Александър Лукашенко пое отговорност за това, че към момента на заминаването, преговорите и връщането на украинската делегация всички самолети, хеликоптери и ракети, поставени на беларуска територия, ще останат на земята. Това написа на профила си във Facebook украинският президент Владимир Зеленски.

Украинската делегация на преговорите с Русия, които ще се проведат в Гомел, ще бъде водена от заместник-министъра на външните работи на Украйна Николай Точицки. Белоруският политолог Юрий Воскресенски, близък до съорганизаторите на преговорите, каза в интервю за РИА Новости, че точният състав на украинската делегация все още не е известен. Представители на Москва ще чакат колегите си от Киев в двореца Румянцев и Паскевич в Гомел.

По-рано днес РИА Новости съобщи, че Зеленски е приел преговори с Кремъл да се проведат в Гомелска област на украино-беларуската граница. Това е станало след телефонен разговор с президента на Беларус Александър Лукашенко.

Руските представители били готови на преговори по всяко време, твърди агенцията, защото "всеки час за нас е спасен живот", казали от Минск. Прессекретарят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, напомнил, че развръзката идва след телефонен разговор по-рано днес между Зеленски и Лукашенко.

Украински шофьор към закъсали руски танкисти: Да ви изтегля обратно в Русия? (ВИДЕО)

Видео в социалните мрежи показва забавен диалог между руски танкисти и украински шофьор на магистрала в Украйна. Украинецът снима вси...

Преди това обаче Киев обяви, че не приема преговори на територията на Беларус, откъдето летят ракетите по Украйна, и предложи те да са в Баку, Будапеща, Варшава или Истанбул. Получени са сигнали за изразена готовност да се пристигне на преговори в Гомелска област, руската страна е готова и чака украинците, твърди Песков. Гомел бил избран от украинската страна, по думите на Песков.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Обезумял от гняв, Кличко с пламенно обращение към руснаци и беларуси (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 27.02. - ЕС с нови санкции срещу Русия

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

ЕП осъди Иран с припомняне на атентата в Бургас, призова за освобождаване на български моряци

Папата: Прегръдките могат да предотвратят войни

Китай призова германския посланик във връзка с арестуваните за шпионаж

Руски губернатор към съгражданите си: Без да искате сте превели милиони рубли на украинската армия (ВИДЕО)

Беларуска пропаганда: Опозицията готвела преврат и вкарване на натовски войски

Руските дронове на фронта са двойно повече, Украйна не може да ги сваля: Губи ли Киев технологичната надпревара

Литва също ще съдейства на Украйна да си върне мъжете във военна възраст

Politico: Ако не е пак Урсула фон дер Лайен, кой може да е следващият шеф на ЕК?

Песков: Ракетите ATACMS няма да помогнат на Украйна, само ще й донесат още повече проблеми

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com