Путин се похвали с ново ядрено оръжие (ВИДЕО)

11660
Путин се похвали с ново ядрено оръжие (ВИДЕО)
Снимка: Getty images/Guliver

Руският президент излезе с историческо послание към Федералното събрание, а половината от речта му бе посветена на новите видове въоръжение, в това число и ядрено.

„Никой не ни слушаше, сега ни чуйте“, заяви Путин, комуто предстои поредното участие в президентските избори през март т.г. - на 18 март. В продължение на няколко минути Путин разказваше за най-новото в руската отбранителна промишленост, а по време на изказването му бе показано 3D видео на изстрелването на балистична ракета „Сармат“, снабдена със система за преодоляване на противоракетна отбрана (ПРО).

Вижте какви заплати получават Доналд Тръмп и Владимир Путин

Хората често се чувстват неудобно да питат какви са заплатите на познатите и дори близките им. При възнагражденията на президенти и пре...

Руският президент обвини САЩ в развитието на ПРО по целия свят и отбеляза, че руската отбранителна промишленост не стои на едно място и измисля начини за преодоляване на тези системи.

Ракетният комплекс „Сармат“ с тежка междуконтинентална балистична ракета засега не е приет на въоръжение. Той трябва да смени ракетния комплекс „Воевода“, като основно средство за доставка на ядрено оръжие в Русия.

Кореспондентът на CNN Матю Ченс коментира: "Изведнъж тонът на речта се промени и Владимир Путин започна да говори за т.нар. „Неуязвими ракети“, които са били изпитано наскоро. Според Ченс всичко това е било направено, за да предизвика „патриотични чувства“ при руснаците заедно с това да подаде сигнал до САЩ.

Миналото на Путин - ужасното детство ли го е превърнало в жесток диктатор?

Колко скелета има в гардероба на Путин? Цялата официална биография на руския президент е лъжа, твърди полската журналистка Кристина Ку...

Междувременно на сайта на министерството на отбраната на Русия има съобщение, че започва гласуване за избор на новите образци на руското въоръжение, представено от Путин.

Журналистът от Gizmodo Мат Новак е разгледал детайлно видеата с демонстрация на възможностите на руското оръжие. По думите му на едно от тях бойните глави падат върху местност, която много прилича на Флорида.

Военният коментатор на BBC Джонатан Маркус пише: "Акцентът на президента Путин върху силната Русия, която модернизира ядрения си арсенал, напомняше подобните изявления на американския му колега Доналд Тръмп, направени в последните месеци.“

Как 400 килограма кокаин се оказаха в руското посолство в Аржентина?

В училището при руското посолство в столицата на Аржентина Буенос Айрес бяха открити близо 400 килограма кокаин, който, както се предпо...

Кметът на Екатерингбург Евгений Розман напомни, че "по време на залеза на Третия райх хитлеристите истерично са внушавали на населението надежда за ново оръжие."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Френски представители се срещнаха със Зеленски, потвърдиха подкрепата за Киев (ВИДЕО)

Шедьоври оживяват в уникална изложба в Лондон (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.03 - Задава ли се голяма руска офанзива?

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа