X
 
 

Путин: Украйна може да извърши кланета близо до границата с Русия

4035 14
Путин: Украйна може да извърши кланета близо до границата с Русия
Снимка: Getty Images/Guliver
Москва е обезпокоена, че ако киевските войски поемат контрола над границата между Русия и източна Украйна без железни гаранции за антиправителствените милиции, може да се стигне до клане, подобно на това в босненския град Сребреница, съобщава БНР.

Говорейки за исканията на Киев, Путин заяви във вторник, че трябва да има абсолютна сигурност, че хората в източна Украйна ще бъдат в безопасност, след като контролът върху границата премине в други ръце.

Порошенко с дело за държавна измяна

Държавното бюро за разследване на Украйна започна наказателно дело срещу бившия президент на страната Петро Порошенко за държавна измян...

Той предупреди, че украинските правителствени сили могат да извършат кланета като тези, който се случиха в босненския град Сребреница през деветдесетте години на миналия век, ако те поемат контрол над държания от сепаратистите пограничен район с Русия.

"Ние се съгласихме на пътна карта през 2015 г.. Имаше закон за амнистия, някои решения бяха взети, но нищо от това не влезе в сила", посочи руският президент пред президентския съвет за правата на човека. Без гаранции "мога да си представя какво ще се случи след това. Ще има втора Сребреница", предупреди Путин.

Поддържаните от Москва сепаратисти въстанаха срещу централното правителство в Киев през 2014 г., след като масови протести в украинската столица доведоха до отстраняване на тогавашния президент Виктор Янукович от неговия пост. Районът е предимно рускоговорящи и подкрепя обединението си с Русия.

Коментарите на Путин са само ден, след като той разговоря с украинския си колега Володимир Зеленски в Париж, припомня Националното радио.

Украйна и Русия се разбраха да спрат военните действия в Донбас, но реално нищо повече

На срещата на лидерите от Нормандската четворка в Париж беше договорено, че трябва да влезе в сила пълно спиране на огъня в Източна Укр...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 10 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Истината най-после изплува - НАТО обяви Русия за терорист №1 - http ://www .mediapool.bg/nato-obyavi-rusiya-za-agresor-news251434.html
 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Аре единствения, руския троляк, лизача на лайната от руското посолство, да се скрие! НАТО унищожи ссср, НАТО ще унищожи и русия! НАТО притежава 70% от бойните ресурси на тази платета, а само военните разходи на САЩ – т.е. мощ и влияние – са по-големи от тези на 10-те изброени страни взети заедно: Китай, Русия, Британия, Япония, Франция, Саудитска Арабия, Индия, Германия, Италия и Бразилия: http виж още ›› ://www .businessinsider.com/chart-of-defense-spending-by-country-2014-2
 • ФЕКАЛНИЯТ ciklop50 8 ФЕКАЛНИЯТ ciklop50 преди 1 месец Профил на трол?
  Всичко по-долу е ОМРАЗА ! Tъпото удъртяло Циклопче, този дефектен човешки продукт, изпълзял от дъното на човешкия генофонд, изобщо си е тотален Куку, като омразата му идва в повече !
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  8, всички разбраха, че ти си фекалния циклоп - нали си се подписал, тъпако
  : 0 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Сельский театр. Пьеса "Путин и НАТО" - https ://youtu.be/Cc-iDaZyrqM
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Открай време руската империя (СССР или Руска федерация) представлява черна дупка, в която изчезват народи, земи, езици, имена, предания и легенди. Вместо тях се появяват фалшиви митове, обясняващи, че всичко, що се яде, пие, лети, стреля и т. н. е изобретено (построено, открито) от някой гениален руски мужик, който само е пропуснал да регистрира патента си поради общата изостаналост на виж още ›› държавата и поради „творческо съвпадение” на откритието му с подобен проект, реализиран в хищния, завистлив и „загниващ” Запад.
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  6 - това е превъртелия от злоба и омраза Циклоп - психо ИДИОТ ! Дядката Циклоп - доказан темерут, хейтър-помияр, НЕОФАШИСТКА отрепка .
  : 18 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  “РЪЦЕТЕ НА РУСИЯ СА ПОКРИТИ С КРЪВТА НА СИРИЙСКИТЕ ДЕЦА” !! !! https ://edition.cnn.com/2018/04/09/politics/haley-un-russia-syria-attack/index.html
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Истината и само истината! В Народната Библиотека се пазят два броя ОКУПАЦИОННИ договори между България и Русия! Пазят се и два броя разписки за изплатен ОКУПАЦИОНЕН дълг - първия /надявам се, че поне знаеш кой е първия!/ е с еквивалент 32.5 тона злато; вторият е за 26 тона злато! И в двата случая на ОКУПАЦИЯ, руснаците ни отмъкват Държавния Архив като ТРОФЕЙ, и отказват да ни ги върнат виж още ›› до ден дне шен! Моля те, обясни ми къде видя "освобождение"? При това ако не бяха българските ОПЪЛЧЕНЦИ, Русия щеше да загуби и тази война, както загуби и предишните 12 войни от Отомонската Империя, и сега Русия щеше да е турса провинция? Руснаците щяха да ходят с потури и да говорят турски!
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Хр. Ботев - Русия ( Россия ) – враг №1 на българщината и България - http ://www .extremecentrepoint.com/archives/335
  : 4 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Пашел нахуй, нешчасний крепостник президента иммени Пиздера!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  РУСИЯ Е ВЕКОВЕН ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ Нито веднъж Русия не подкрепи освободителните борби на българите в тези поробени земи. Русия покрепяше поробителите сърби, гърци, румънци и турци, но не и българите. Илюстрация за това е цялата история на революцонното движение на македонските българи от 1878 до 1913 г. Нито едно тяхно въстание или бунт не е подкрепено от Русия. Дейците на ВМРО и ВМ виж още ›› ОК са репресира ни и преследвани с еднакво настърв ение и от турската власт, и от руските дипломати посланици и консули, като Нелидов, Зиновиев, Машков, Иларинов, Ростковски, Ястребов. И това е зловещ факт, обилно документиран и укрит от българския народ.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  „Руското робство е нещо нечуто и невидяно. Зверовете турци никога в ума им даже не са минували тия зверства, които са били узаконени в Русия.“ – З. Стоянов, Где е най-голямото робство - Из “Непознати страници”, Захарий Стоянов, стр. 117 – 123
  : 4 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Путьо, кланета извършвате само вие, защото сте путьовци, а не войни! Руските мародери: “Покажите этот фильм русским! Покажите им, что они натворили – ВИДЕО! ВНИМАНИЕ! Важное видео. Разошлите его всем знакомым, ЗАКАЧИВАЙТЕ НА ДРУГИЕ РЕСУРСЫ — http ://www .youtube.com/watch?v=LPw6lWLKhdM&w=687&h=419
Нагоре