Путин вече е в Турция за срещата на Г-20

5855
Путин вече е в Турция за срещата на Г-20
Снимка: Gettyimages.com

Руският президент Владимир Путин пристигна в Турция, за да участва в срещата на върха на Г - 20, която след атентатите в Париж, ще отдели основно място на борбата срещу тероризма.

За срещата пристигна и американският президент Барак Обама. Засега не е предвиден официален разговор между двамата, чиито отношения са доста хладни, отбелязва АФП.

Путин: Проектът "Турски поток" не е загубил динамика

Проектът за газопровод "Турски поток" не е загубил динамика. Той отговаря на интересите както на Русия, така и на Турция, но е необходи...

Между Русия и западните страни има много теми, предизвикващи напрежение, като основните са Сирия и Украйна, пише БГНЕС. Сред държавните и правителствените ръководители на 20-те най-развити икономики Путин е единственият съюзник на сирийския президент Башар Асад, на когото оказва военна помощ срещу Ислямска държава.

Западните страни обаче обвиняват Русия, че приоритетно бомбардира по-умерени групировки, борещи се срещу сирийския президент.

Турските власи са взели небивали мерки за сигурност. Полицейски постове за проверка на колите са разположени в радиус от 200-300 километра от курорта. Турското правителство е задействало 14 000 полицаи за безопасността на форума.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа