Разследват известен комик във Франция

10070
Разследват известен комик във Франция

Дийодоне взе участие в масовите демонстрации в памет на жертвите на братята Куаши, избили 12 души при атаката на редакцията на в. "Шарли Ебдо", както и на 5-те убити от Амеди Кулибали, взел заложници в супермаркет, предлагащ кашерни продукти.

Амеди Кулибали е бил в американски черен списък

32-годишният Амеди Кулибали, който бе убит в петък при щурма на супермаркета в парижко, в който той уби четирима души и взе няколко зал...

След завръщането си у дома обаче тъмнокожият Дийодоне осмя мероприятието във Фейсбук: "Какво да кажа след този исторически марш... Велико! Вълшебен момент, сравним с Големия взрив! Или, сравнено в по-малки мащаби, с коронацията на Версенжеторикс. Що се отнася до мен, чувствам се като Шарли Кулибали.

По-късно постът бе махнат, но въпреки това бе предприето разследване. "Думите на Дийодоне могат да бъдат изтълкувани като оправдание на тероризма", заяви представител на прокуратурата. Външният министър на Франция Бернар Казнев пък нарече изказването на Дийодоне "низост".

Хуморът на 47-годишният Дийодоне е подчертано политически ангажиран и остро критичен към наболели национални и международни проблеми. Комикът, който подкрепя бившия президент Никола Саркози, нееднократно е обвиняван в антисемитизъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа