Ресторантьорите в Италия заплашват с гладна стачка заради ограниченията

1437
Ресторантьорите в Италия заплашват с гладна стачка заради ограниченията
Снимка: БГНЕС

Собствениците на барове и ресторанти в Италия протестират. В Тренто „белите престилки“ от браншовите организации и Асоциацията на публичния бизнес на Трентино, около 250 предприемачи, се срещнаха с колите си и се придвижиха в шествие към правителствения комисариат, съобщава БГНЕС. Те се срещнаха с префекта Сандро Ломбарди и символично му връчиха престилките си в знак на протест за създалата се безизходица, с ограничени и наказателни часове, задължения и забрани.

„Нашата категория има 3 500 фирми в Трентино, които с отговорност и инвестиции са изправени пред пандемията, опитвайки се да направят нашите места възможно най-безопасни“, казва Марко Фонтанари, президент на Федерацията за публични дейности. Правителственият комисар Сандро Ломбарди увери, че „вашите документ и докладът ми ще бъде изпратени още сутринта до компетентните министерства, за да се съсредоточат върху ситуацията във вашата категория, която е пострадала максимално. Призовавам ви да стиснем зъби, сега е момента на съпричасността и единството, с които ще посрещнем заедно идващите месеци с решителност и гордост ".

Дания удължи ограничителните мерки до 17 януари

Ограничителните мерки в Дания, наложени във връзка с разпространението на COVID-19 се удължават до 17 януари, заяви министър-председате...

В Бари, Пулия, маса с чинии, чаши и прибори за хранене бе поставена в центъра на площад „Пиаца дела Либерта“, пред сградата на префектурата, за да поискат „незабавни отговори и реакции“. Инициативата за протест беше организирана от група ресторантьори от Бари срещу ограниченията върху тяхната дейност, наложени от противоепидемичните мерки. „Започваме днес неопределен протест на символично място, което сме избрали за място за среща", обяснява Джани Дел Мастро. И допълва: "Молим да бъдем изслушани, да бъдем приети от префекта, за да може тя да говори с правителството за нашето отчаяние. Декември беше ужасен месец и ако през януари не пристигне помощ, половината от бизнеса ни ще затвори и фалира". Пред поставената маса има банер с думите "Ако фалираме ние, ще фалирате и вие. Ресторантьорският бизнес трябва да бъде защитен".

През следващите няколко дни те обявяват безсрочни протести и гладна стачка. Дори в Торино баровете и ресторантите са на крачка от протест срещу перспективата за по-нататъшно ограничаване, а в социалните мрежи се раждат инициативи на протест със заплахата от „гражданско неподчинение“ и отварянето на места, затворени твърде дълго. „Твърде дългият период на драстични ограничения и затваряния на публични заведения погребва цял сектор, лишавайки го от възможността за рестартиране, обяснява Клаудио Фераро, директор на Асоциацията за публични дейности в Торино. „Не смятаме, че перспективата за ограничения за тези малки прозорци на дейност е правилна, правдоподобна и дори не е полезна; тя служи само за допълнително влошаване на икономиката на публичните заведения ".

В Падуа дълъг черен килим беше разстлан пред префектурата, за да се осъди сериозната трудност на много сектори от областта на услугите, баровете, ресторантите и магазините. "Без адекватно и незабавно рестартиране, каза регионалният президент на „Confcommercio“ Патрицио Бертин. През следващите седмици хиляди фирми ще бъдат принудени да затворят". Ограничението, обявено от правителството в следващата фаза, забраната за публични заведения да правят доставки от 18:00 ч. За заседанието „Confcommercio“ избра символично място, префектурата, териториалното седалище на правителството, за да припомни внимание към ситуация, която е станала неустойчива за бизнеса. На земята е растлан двадесетметров килим, разделен на ивици: жълт, оранжев и червен и накрая, много по-дълъг от първите три секции, черен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Шолц: Редица страни, включително Украйна, обсъждат как да се оформи мирен процес

Бити и заплашвани: В Русия арестуваха журналисти от независими медии (ВИДЕА и СНИМКИ)

След скандала с неявяването руският посланик в Полша избяга от страната

25 хиляди са депортираните в Русия украинци: Принуждават ги да вземат руски паспорт

Няма удар с дрон, но има двама ранени висши руски милиционери: Руската действителност

Чехия разкри руска операция за евроизборите, санкционира кумеца на Путин

Буданов: Русия със сигурност знаеше за подготовката на терористична атака от 15 февруари

Никой не работи истински Русия да бъде победена в Украйна: Силни думи (ВИДЕО)

Путин убеждава войниците си, че няма да се бият с НАТО (ВИДЕО)

"Луфтханза" прекратява стачките

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com