Русия може да наложи санкции на украински олигарси

14717
Русия може да наложи санкции на украински олигарси
Снимка: Getty Images/Guliver

След като вчера Съветът на Руската федерация започна обсъждане на законопроект, с помощта на който да може да конфискува имущество, активи и сметки на американски и европейски компании, което се намира на руска територия, днес Държавната дума стори същото, но по отношение на Украйна.

Лично заместник-председателят на руския парламент Иван Мелников е предложил да бъдат въведени икономически санкции срещу украинските олигарси. Санкции ще бъдат въвеждани само срещу тези украински бизнесмени, които подкрепят новата власт в Киев.

Путин с рекорден рейтинг

Рейтингът на руския президент Владимир Путин достигна рекордно високо ниво за последните две години, показва анкета на общественото мне...

„Налага се предвиждането на икономически и други санкции срещу онези олигархически групи в Украйна, които са способствали за насилствената смяна на властта в страната”, обясни мотивите си Мелников.

При вчерашното обсъждане на евентуална конфискация на активи на чужди фирми, руските законодатели посочиха, че и ЕС вече е предприемал такава мярка – при банковата криза в Кипър, където условие за европейския заем беше точно конфискация на по-големи сметки в кипърските банки, с които да се подпомогне рестартирането на системата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа