Русия прати танкове в Украйна, алармира Киев

29187
Русия прати танкове в Украйна, алармира Киев
Снимка: Getty Images/Guliver

Скалата на напрежението между Украйна и Русия регистрира нова висота при поредното измерване, след като Киев обвини Москва, че е изпратила колона от 32 танка и бронетранспортьора с войници в Източна Украйна, предаде Reuters.

„Доставянето на оборудване, логистичната подкрепа и войскови части в Източна Украйна продължава”, заяви в прав текст говорителят на украинското правителство Андрий Лисенко. По думите му в руската колона е имало 16 едрокалибрени оръдия, 32 танка и 30 камиона с войници.

Украинските "частни" армии

Понеже редовните ѝ въоръжени сили са в отчайващо състояние, Украйна е принудена да набира армия от доброволци. Контролът над тях е тру...

От НАТО също съобщават, че има „все повече доказателства”, че Русия помага на проруските бунтовници в Източна Украйна. За военната колона, за която съобщи Киев обаче, Алиансът все още не е излязал с официална позиция. „Ако това бъде потвърдено, ще е още едно доказателство за агресивната политика на Русия и директното ѝ вмешателство във вътрешните работи на Украйна”, каза източник от НАТО.

Вчера вечерта руският президент Владимир Путин събра руския генерален щаб на спешно заседание. След заседанието не бяха оповестени някакви решения. Същевременно Юрий Ушаков, който е съветник по външната политика на Кремъл, все още продължава да говори за изборите в Донецк и Луганск като „воля на избирателите”, но не използва думичката „признавам” по отношение на вота. Засега самият Путин не коментира директно изборите в Донецк и Луганск.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа