Русия прекъсва дипломатически отношения с Украйна, отмениха референдума за Крим

32291
Русия прекъсва дипломатически отношения с Украйна, отмениха референдума за Крим
Снимка: Getty Images

Русия прекъсва всякакви дипломатически отношения с Украйна. Това съобщи руският посланик в ООН Виталий Чуркин (на снимката), предаде УНИАН, цитирана от „Фокус”.

По неговите думи това решение е взето, защото Москва не признава легитимността на настоящата украинска власт. Припомняме, че руски официални лица вече няколко пъти определиха новите управници в Киев като „фашисти”.

Американското посолство в България също влезе в "битката" с Русия

Въпреки че в последното денонощие, САЩ и Русия демонстрират предпазливост в отношенията си, американският президент Барак Обама не се с...

Междувременно стана ясно, че референдум за статута на Крим няма да има. Изпълняващият длъжността президент на Украйна и председател на Върховната Рада Александър Турчинов отмени постановлението на кримския парламент за провеждане на референдум за статута на автономната република в състава на Украйна.

Турчинов подписа указ за „Прекратяване на действието на постановлението на Върховния съвет на автономната република Крим от 6 март 2014 година за провеждане на общокримски референдум”. Указът е публикуван на сайта на Турчинов.

Референдумът трябваше да бъде проведен на 16 март. Украинските власти още вчера заявиха, че според тях той би бил противоконституционен. Същото мнение изрази и американският президент Барак Обама.

Напрежението между Русия и Украйна нарасна след като руски войски навлязоха на територията на Крим.

Про и антируски шествия ще "дефилират" пред руското посолство

Темата „Украйна” влиза и във фокуса на българското общество, след като за пореден ден пред руското посолство ще има демонст...

Военните наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), които в четвъртък бяха възпрепятствани да влязат на територията на полуострова, днес отново ще се опитат да получат достъп до мястото. Все още обаче не е ясно през кои пунктове 40-те наблюдатели ще се опитат да преминат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа