Руската информационна агенция си връща съветското име

36496
Руската информационна агенция си връща съветското име

Носталгията по бившия Съветски съюз очевидно продължава да е жива в Руската федерация. Оказва се, че държавната информационна агенция на страната – ИТАР-ТАСС, е решила да си върне името от съветско време, съобщава „Росийская газета”.

От името на агенцията ще отпадне „ИТАР“ (Информационна телеграфна агенция на Русия) и ще остане единствено „ТАСС“- Телеграфна агенция на Съветския съюз. Решението е било взето единодушно от ръководството на агенцията и съвпада с отбелязването на 110 години от създаването й. Все пак то трябва да бъде одобрено и от руските власти.

bTV потвърди за напускането на Димитър Цонев

Публицистичното предаване „Лице в лице” остава с един водещ – Цветанка Ризова и ще е в съкратен формат от половин час...

ИТАР-ТАСС е базирана в Москва. Тя води началото си от Санкт-петербургската телеграфна агенция. През 1925 г. агенцията е преустроена като Телеграфна агенция на Съветския съюз (ТАСС). Разполага с над 70 офиса в Русия и други държави от ОНД, както и с над 60 офиса в 62 страни по света.

След разпадането на бившия Съветски съюз през 1991 г. на основата на ТАСС бе регистрирана Информационна телеграфна агенция на Русия. И до днес тя се фокусира върху събития, случващи се на територията на бившите съветски републики.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа