Руски юрист: Путин гласи дъщеря си за наследник. Инструкцията е да мълчи, за да не се изложи (ВИДЕО)

14345
Руски юрист: Путин гласи дъщеря си за наследник. Инструкцията е да мълчи, за да не се изложи (ВИДЕО)
Снимка: Getty IMages

Руският президент Владимир Путин е по-вероятно да предаде властта си на някоя от дъщерите си, отколкото да се довери на Патрушев или Медведев (Николай Патрушев, председател на Съвета за сигурност на Русия, и Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност и лидер на партия "Единна Русия“ - бел.ред.). Това предположение направи Марк Фейгин, руски политик и юрист, бивш депутат от Държавната дума на Русия и настоящ водещ на популярния канал в YouTube "Фейгин Live". 

Коментирайки в ефира на "24 канал" упорития слух, че начело на партия "Единна Русия" на мястото на настоящия председател Медведев ще бъде поставена по-малката дъщеря на руския президент - Екатерина Тихонова, Фейгин отбеляза, че това не изглежда съвсем вероятно.  

Аз не смятам, че Путин особено обича дъщерите си, но все пак по-скоро би се доверил на някоя от тях, отколкото на Патрушев или Медведев, посочи Фейгин. От тях двете Путин има известно предпочитание към Тихонова, но ако я сложи в "Единна Русия" това би означавало на нея да ѝ се налага от време на време да прави публични изказвания. Според Фейгин това ще бъде проблем, тъй като Тихонова, която е бивша спортна танцьорка, би минала за умна само при едно условие - ако не ѝ се налага да взема думата.

ОЩЕ: Дъщеря на Путин в обятията на Зеленски, Путин стиска зъби внучето да не е Владимир 

"Единна Русия" е доста "несериозна структура", каза още Фейгин. Там има хора като бившата охрана на Путин, един физкултурник, който не може да говори членоразделно, а само мучи. Или като Медведев, чиито изяви напоследък сами виждате  - "той е откровен идиот, просто кретен", коментира Фейгин. Познавам някои от лицата в партията, навремето бяха заедно с мен депутати, добави той. За длъжностите там не се търсят никакви качества, затова Медведев се вписва много органично, той си е съвсем на мястото. Но все пак се налага да се говори публично. Ако Екатерина Тихонова трябва да говори - ефектът ще е като при Медведев.

Кадиров готов да се справи с Полша за 6 секунди. Прозира ли тук нов план на Путин? (ВИДЕО)

Какви може да са следващите планове на Владимир Путин след Украйна? За това размишлява Андерс Аслунд, експерт от Атлантическия съвет, в...

Затова Марк Фейгин смята за слабо вероятно Тихонова да бъде сложена именно там. Нея със сигурност "ще я пуснат в обръщение", смята той, но ѝ търсят по-солидна позиция. Тихонова и в момента е назначена на някаква държавна длъжност в МГУ (Московския държавен университет "М. В. Ломоносов“ - бел.ред.), в някакъв научен център, за да получава заплата, посочи правозащитникът. Той обаче е на мнение, че нея я подготвят за нещо по-сериозно – може би вицепремиерски пост. "В правителството тя може да помълчи, да си понамести очилата, да си оправи прическата и да мине за умна", каза той.

ОЩЕ: Полски дипломат: Как ще предаде властта Путин и какъв е единственият избор пред силоваците 

По думите му, Путин се опитва да съхрани империята си и съвсем логично е властта да премине към някое от децата му. "Виждате, че в момента има такава тенденция властта да се предава на децата – в Азейрбайджан, Таджикистан, Туркменистан. И смятам, че е по-вероятно Путин да поеме по този път отколкото да се довери на един Патрушев", добави Фейгин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Търсят се соларни специалисти: Това е може би една от най-перспективните професии в бъдеще

В Германия работят повече от всякога: 55 милиарда часа работа - рекорд!

Зеленски: Украйна се нуждае от най-малко седем ПВО системи "Пейтриът" (ВИДЕО)

Макрон: Ще направя всичко възможно, за да туширам напрежението между Ливан и Израел

Как Русия разсипва електроцентралите на Украйна

С бомби и мощни атаки: Русия хвърля всички сили за Часов Яр

Една седмица в засада: Буданов разкри как е свален руския бомбардировач Ту-22 МЗ (ВИДЕО)

Шолц: Войната в Украйна може да се проточи още няколко години

Киев има право да удря военни цели в Русия: Министрите на отбраната на НАТО потвърдиха подкрепа за Украйна

Оп, грешка: Проруски сепаратисти убили американски путинист, твърди жена му

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа