Салах Абдеслам е изведен от болница в Брюксел

2375
Салах Абдеслам е изведен от болница в Брюксел

Ключовият нападател от Парижкия петък 13-ти Салах Абдеслам и негов съучастник напуснаха в събота болницата, в която бяха приети за оказване на медицинска помощ, след като бяха простреляни при ареста, предава AFP.

„Двамата заподозрени терористи напуснаха болницата „Сен Пиер“, съобщиха властите в социалната мрежа „Туитър“, без да посочат къде са отведени екстремистите. Предполага се, че двамата задържани ще бъдат разпитани преди да бъдат екстрадирани във Франция.

Открити са отпечатъци на терориста Салах Абдеслам в апартамент в Брюксел

Отпечатъци на оцелелия терорист от атентатите на 13 ноември в Париж Салах Абдеслам са открити в апартамента в Брюксел, обискиран от бе...

Припомянме, че вчера организаторът на парижките атентати Салах Абдеслам е арестуван в хода на продължаващата трети ден антитерористичната операция в Брюксел, потвърди и министърът по миграцията. Той е ранен в крака и е задържан заедно с още един човек.

При проверка на жилище в брюкселския квартал Форе във вторник са открити ДНК и цифрови следи от Салах Абделслам. Следите са открити върху една чаша. Тази информация е потвърдена от федералната прокуратура на Белгия. Според разследващите това жилище е било използвано като терористична клетка.

Белгийският министър по въпросите за миграцията Тео Франкен написа „Хванахме го” в своя Twitter.

Белгийски медии съобщиха, че оцелелият терорист Салах Абдеслам е обграден от полицията и ранен в антитериристична акция в Брюксел, предаде CBC Nеws.

Годеницата на парижкия атентатор Салах Абдеслам скъса с него чрез медиите

Годеницата на единствения оцелял терорист от атентатите в Париж през ноември Салах Абдеслам скъса с него чрез медиите. Младата жена, ч...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа