Самолет на "Еър Франс" на косъм от катастрофа

8615
Самолет на "Еър Франс" на косъм от катастрофа
Снимка: Gettyimages

Самолет на "Еър Франс" се размина на косъм от катастрофа. Единствено съобразителността на пилотите предотвратила трагичния завършек на полет AF1184 от Париж за Тунис. Лайнерът подал сигнал за бедствие само час, след като излетял от френската столица.

Причината била установена от екипажа техническа неизправност В този момент машината била на около 10 000 метра височина, информира британският вестник "Мирър". Франция все още не се е отърсила от шока след катастрофата на самолета на Germanwings и опасността от нова трагедия във въздуха изправи на нокти всички в страната. Първата идея на екипажа била да приземят самолета на летището в Нант.

Полетите на Wizz Air от и до София са отменени

Поради стачка на авиодиспечерите във Франция днес от и до Летище София се отменят полетите на авиокомпания Wizz Air, съобщиха от летищ...

След това обаче се отказали и продължили директно към "Шарл дьо Гол", от където тръгнали. Самолетът се приземил успешно, а от компанията все още отказват да коментират случая и да обясняват подробности. Само за последните 24 часа се случиха два инцидента със самолети. Единият беше доста близо до България – в Истанбул, където се взриви двигател на машина на иранска авиокомпания. По-рано стана ясно, че "Боинг" е прелетял над Атлантическия океан с огромна дупка на носа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com