X
 
 

Самолети буквално отвяват плажуващи на гръцки плаж (ВИДЕО)

10135 0
photo of Самолети буквално отвяват плажуващи на гръцки плаж (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver
Самолети се приземяват на метри от плажуващи туристи на гръцки плаж, пише ladbible.com.

Вместо да се страхуват, развълнуваните авиолюбителите наблюдават с удоволствие случващото се. Летище "Скиатос" в Гърция се намира в непосредствена близост до плаж и площадката за кацане е само на няколко метра от морето.

Русия прехвърля самолети в Кубан на фона на ученията на НАТО в Черно море

В Кубан са прехвърлени самолети за далечно радиолокационно разузнаване А-50. Това съобщи началникът на пресслужбата на Южния военен окр...

Видео показва как множество почитатели на самолетите избират да чакат в близост до летателната площадка. А някои дори се качват на малка стена, за да се приближат още по-близо до въздухоплавателните превозни средства. Във видеото се вижда един от самолетите на "British Airways" се спуска толкова ниско, че въздушната струя събаря група хора, събрали се да гледат приземяването.

Потребителят в YouTube - Cargospotter, който е качил видеото, пише: "Летище "Скиатос" или както много от нас, ентусиастите в авиацията, я наричат европейският Свети Мартен, е едно от най-лудите летища в Европа". Самолетите се приземяват и излитат точно зад малък път, а летището се е превърнало в една от основните туристически атракции на гръцкия остров.

Кацания и тръгвания могат да се наблюдават ежедневно. А ако времето е благоприятно, на мястото се събират до 100 души, само за да гледат самолетите, след което си тръгват. Районът е много популярен и привлича авиолюбители, благодарение на късата писта и обществения път в близост до нея. Поради размера на пистата, най-големият самолет, разрешен за кацане на летище "Скиатос", е Boeing 757.

Турски самолети са извършили 46 нарушения на въздушното пространство на Гърция

Самолети на ВВС на Турция са извършили 46 нарушения на гръцкото въздушно пространство в рамките на един ден (сряда). Това съобщава елек...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители