САЩ и Франция обмислят нови мерки срещу Русия

31047
САЩ и Франция обмислят нови мерки срещу Русия
Снимка: Getty Images / Guliver

При липса на напредък при решаване на кризата в Украйна, САЩ и Франция предвиждат да вземат "нови мерки" по отношение на Русия. Това съобщи френското президентство след проведен телефонен разговор на президента Франсоа Оланд с американския държавен глава Барак Обама, предаде БГНЕС.

Двамата президенти наблегнаха на необходимостта Русия да изтегли силите, изпратените в Крим от края на февруари, и да направи всичко възможно, за да се разположат международни наблюдатели. Те подчертаха, че ако "няма напредък в тази посока, ще бъдат взети нови мерки, които ще засегнат чувствително отношенията между международната общност и Русия, което не е в интерес на никого", се казва в комюнике на френското президентство.

Междувременно в столицата на Крим Симферопол имаше митинги в подкрепа и срещу Русия. Шествието в подкрепа на Русия претендираше, че Крим е част от Руската империя още от 18-ти век и че само заради Хрушчов полуостровът е в границите на Украйна. А срещу Русия протестираха жени, празнуващи 8-ми март. Те скандираха "Вън Путин от Украйна".

В Полша "Солидарност" тръгна на протест срещу Русия

Повече от две хиляди членове на профсъюза "Солидарност" протестираха мирно пред руското посолство във Варшава срещу руската интервенц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа