"Шин Фейн": Brexit е повод за обединение с Ирландия

1690
"Шин Фейн": Brexit е повод за обединение с Ирландия
Снимка: Gettyimages.com

Председателят на националистическата партия на Северна Ирландия Шин Фейн смята, че в случай, че Великобритания излезе от ЕС британското правителство ще се лиши от пълномощия да представлява интересите на жителите на Северна Ирландия. Затова, според него, изходът ще стане повод за обединяване на региона с Ирландия, съобщи ТАСС.

Великобритания излезе от ЕС – или поне такова е желанието на гласувалите на референдума по въпроса. При оставащи 18 района за преброяване от 382 района общо, 16 252 257 британци искат Обединеното кралство да излезе от Европейския съюз, а 15 130 139 британци искат да останат в ЕС, гласят резултатите от BBC. Разликата от над 1,1 млн. гласа е непреодолима.

Провинцията в Англия надделя над глобалния британски поглед

Вече кристално ясно и резултатите от референдума във Великобритания потвърдиха най-шокиращата новина на годината – британските гр...

Референдумът няма задължителен характер, но едва ли британското правителство ще му се противопостави, макар вече да има призиви към Дейвид Камерън да си подаде оставката, да има извънредни парламентарни избори, там някоя партия да агитира за оставане в ЕС и ако спечели властта, да има моралното право да пренебрегне резултатите от референдума. Резултатът е истински шок, след като социологическите проучвания като цяло сочеха, че резултатът от плебисцита ще е в полза на оставане, макар прогнозите да бяха крайно предпазливи.

Всъщност в Обединеното кралство нямаше екзит полове – нито една от големите телевизии не поиска такава услуга.

 

 

Хампарцумян за Brexit: Сега да се научат да берат ягоди

Великобритания излиза от Европейския съюз – или поне това показа референдумът по въпроса, макар той да няма задължителен характер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com