X
 
 

Схинас: Европейският начин на живот не е заплаха

1402 0
photo of Схинас: Европейският начин на живот не е заплаха
Снимка: Getty
„Наименованието „Защита на европейския начин на живот“ в никакъв случай не представлява заплаха и не противопоставя „тяхната на нашата култура“. Това заяви кандидатът за еврокомисар Маргаритис Схинас, който се очаква да поеме ресора. Той говори пред три комисии в Европейския парламент - граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред, култура и заетост, в рамките на изслушване за подготвеността му за ресора.

Попитан дали популистите могат да се възползват от тази формулировка, той отговори: „Ние сме различни, включващи, специални, на нас ни се възхищават и ни завиждат. И смятам, че също така е в наш интерес да използваме положително тези качества, за да направим нашето общество по-устойчиво и по-включващо, без да е необходимо да се самобичуваме и да се извиняваме за ценностите си. И ако някои популисти се опитват да спекулират или да превърнат нашите ценности в инструмент, бих отговорил, че те са много устойчиви, за да бъдат застрашени от тях. Популистите трябва да се чувстват заплашени от ценностите ни.Тези мигранти, които не отговарят на условията за даване на убежище, ще трябва да се върнат обратно. Ще направим това по нашия европейски начин, като зачитаме достойнството им и почтено, с нашите пари. Не виждам защо това трябва да ни кара да се чувстваме виновни“, добави той.

Вместо ресор "миграция", "защита на европейския начин на живот" - куп нападки срещу Фон дер Лайен

Евродепутати и правозащитни организации нападнаха председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен заради новото име на ресора за миграция и сиг...

На въпрос кои са тези, които трябва да бъдат върнати, Схинас отговори: „Тези, които не ни позволяват да празнуваме 14 юли в Ница, тези, които не ни разрешават да се разхождаме по "Лас Рамблас" в Барселона, тези, които не дават храна на търсещите убежище и които не позволяват на децата си да ходят на училище“.

Наименованието на ресора предизвика полемики още с обявяването му от председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен. Либералите, начело с Ги Верховстад заплашиха, че ако не бъде преименуван, има риск следващата Еврокомисия да не бъде одобрена.

Снимка: Архив

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално