Шойбле: САЩ и Европа може да се сближат отново заради Украйна

31721
Шойбле: САЩ и Европа може да се сближат отново заради Украйна
Снимка: Getty Images / Guliver

Заради кризата в Украйна САЩ и Европа могат да се сближат отново въпреки скандалите с подслушването, които разклатиха сериозно отношенията им. Това заяви германският финансов министър Волфганг Шойбле, който е на визита във Вашингтон, предаде БНР.

Време е да говорим отново за трансатлантическото сътрудничество, заяви Шойбле по време на разговорите си с американски партньори. Той не подмина и темата за подслушването, но призна, че в настоящия момент тези обърквания трябва да се изгладят.

Украйна спря плащанията за газ на Русия

Украинската държавна енергийна компания Нафтогаз е прекратила плащанията на газ за Русия до приключването на преговорите за цените, зая...

На световната сцена няма други двама партньори, които да споделят до такава степен едни и същи ценности, каквито са САЩ и Европа, каза той.

Шойбле посочи, че основната грешка на Запада е направена още преди 25 години при падането на Стената. Тогава решихме, че сме победили завинаги. Но това се оказа заблуда, призна той. Не ни помага по никакъв начин да говорим непрекъснато само за моралната ни правота, а да не сме в състояние да поддържаме ефективни институции и работещи икономики, каза още министърът. Той посочи обаче и че макар и Русия да има имперски амбиции в момента, те няма да издържат по-дълго ог този един момент. Русия не е модел за развиващите се икономики, а прогнозите за нейната собствена иконоимка са по-скоро мрачни, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа