Сигнал за бомба на борда на Луфтханза

13884
Сигнал за бомба на борда на Луфтханза
Снимка: Getty Images / Guliver

 Сигнал за взривно устройство намиращо се в самолет на "Луфтханза" предизвика неспокойство сред чакащите на летището в чешката столица. Полицията е претърсила машината на немската авиокомпания със 144 пасажери пристигащи с редовен полет от Франкфурт. Обаждането е направено от психически неуравновесен човек.

Сигналът бил подаден след като чешката компания CSA получила анонимно телефонно обаждане за присъствието на терористи с бомба в самолета. "Получихме информацията в 9:33 часа, самолетът се приземи в 10:40 сутринта", заяви говорителката на полицията Катерина Рендлова.

Повдигнаха обвинения срещу стрелеца от летището на Лос Анджелис

Вече има обвинения срещу стрелеца от международното летище в Лос Анджелис, който преди два дни откри огън с автомат на един от най-ожив...

"Още преди приземяването полицията задържа човека, който се обади по телефона, след като засякоха местоположението му в Пилзен. Става дума за неуравновесен човек на 34-годишна възраст", допълни Рендлова. Полицията и сапьорите продължаваха да претърсват самолета в ранния следобед.

"Всички пътници напуснаха самолета, но в този момент все още не мога да потвърдя, че става дума за фалшив сигнал, защото проверката ще продължи още няколко часа", заяви говорителката. "Трафикът на летище Вацлав Хавел в Прага беше нарушен. След приземяването самолетът бил насочен към отдалечена част на пистата", заяви от своя страна говорителката на летището Марика Янускова, цитирана от БГНЕС.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа