Следващият папа - африканец?

20833
Следващият папа - африканец?

Африканец е фаворит за нов папа, обявиха две от най-големите букмейкърски къщи във Великобритания. Това е кардинал Питър Кодво Апиа Търксон от Гана. Следват канадският кардинал Марк Оуле и нигерийският кардинал Франсис Аринзе.

Според испанския в. "Ел Паис" фаворит за наследник на Бенедикт ХVІ е консервативният архиепископ на Милано - Анджело Скола. Друг силен кандидат за папа е кардинал Оскар Родригес Марадиага от Хондурас.

Папата се оттегля

Папа Бенедикт XVI се оттегля. Очаква се това да стане на 28 февруари, предаде агенция АНСА. Папа Бенедикт XVI заяви, че няма сили да у...

Говорителят на Ватикана Федерико Ломбарди обяви, че наследникът на папа Бенедикт XVI ще бъде избран през март, предаде БЛИЦ.

Според анализатори най-вероятният наследник на Бенедикт е миланският кардинал Анджело Скола, предаде агенция АНСА.

В същото време говорителят на Ватикана Федерико Ломбарди заяви, че намаляването на силите, а не депресия или друго заболяване е причина за решението на папа Бенедикт XVI да се оттегли на 28 февруари.

„Папата не беше депресиран. Той се радваше на духовно спокойствие. Не е имало заболяване, което да повлияе на решението му. През последните няколко месеца силите му отслабнаха. Знаем колко възрастен е той и е нормално за хора в напреднала възраст да усещат, че силите им намаляват”, каза отец Ломбарди.

Ватикана отрече папата да идва у нас

Ватиканът отрече, че папа Бенедикт XVI смята да посети България през 2014 г., предаде Стандарт нюз. Радио "Ватикана" съобщи, че пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа