Словашкият премиер нарече миграционната политика на ЕС "ритуално самоубийство"

2846
Словашкият премиер нарече миграционната политика на ЕС "ритуално самоубийство"
Снимка: Thinkstock

Полският премиер Роберт Фицо нарече миграционната политика на ЕС "ритуално самоубийство". Такова мнение той изрази в интервю, публикувано днес в чешкия вестник "Право", съобщава ТАСС.

"Струва ми се, че ние в Европа извършваме ритуално самоубийство и просто стоим и гледаме това - заявил Фицо. – Ако Европа създаде гранична служба и брегова охрана чак в края на 2016 или през 2017 година, то Европа просто ще се самоубие".

Сътрудничество с Русия ще спаси ЕС от кризата с бежанците, смята Шойбле

Последствията от събитията в Близкия изток в най-голяма степен се отразяват на Европа и в опитите да се регулира кризата тя трябва да о...

Словашкият премиер добавил, че системата за задължителни квоти за разполагане на бежанците в страните от ЕС, според него, са пълно фиаско, тъй като мигрантите, предимно от Близкия изток, е невъзможно да се интегрират в словашкото общество.

"Често се пържим в собствения си сос, обсъждайки квоти, които са абсолютно безсмислени. В същото време хиляди мигранти пристигат в Европа всеки ден ", казал Фицо.

"Ако въз основа на временните или постоянните квоти някой ни накара да приемем 50 000 души, които имат съвсем други навици и религия и повечето от тях са млади хора, не мога да си представя как ще успеем да ги интегрираме.

Те ще се окажат в затворено пространство, в което ще живеят свой живот по свои правила и ето защо казвам, че тази идея е неправилна и нежизнеспособна", добавел той.

Френският премиер предупреди, че Европа не може да приеме всички бежанци

Френският премиер Манюел Валс предупреди, че Европа не може да приеме всички бежанци, които бягат от войните в Близкия изток, изразявай...

На среща на 19 януари външните министри на страните от Вишеградската група – Унгария, Полша, Словакия и чекия – се обявиха срещу плановете на Еврокомисията да създаде постоянно действащи механизми за разпределяне на бежанци между държавите членки на ЕС.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа