Солена глоба грози нощните клубове в Амстердам, ако отворят в събота

2363
Солена глоба грози  нощните клубове в Амстердам, ако отворят в събота
Снимка: Getty Images/Guliver

Нощните клубове в Амстердам, които участват в протеста срещу политиката за борба с коронавируса, като отворят врати в събота вечер, рискуват да бъдат глобени с 4 500 евро. Това написа кметът на столицата Фемке Халсема в писмо до лобистка организация от сектора на хотелиерството. Отделните клубове ще получат писмо в петък, което градът ще отчете това като първо предупреждение.

Много клубове в Амстердам планират да отворят врати в събота вечер, каза Питер де Кроон - инициатор на кампанията и председател на Асоциацията на нощните клубове в Амстердам OAC. Според него те не са обезкуражени от предстоящата санкция от страна на общината.

В писмото си Халсема написа, че разбира разочарованието, огорчението и нуждата от позицията на нощните клубове. Въпреки това тя подчерта, че градският съвет ще продължи да се придържа към националните правила за борба с коронавируса. "Призовавам ви да спазвате правилата, като приемем, че обществото скоро ще се отвори", каза кметът. "Тогава ще можем да отворим отново клубовете в Амстердам в пълния им блясък. Разчитам на вас."

В Амстердам множество клубове обявиха, че ще участват в акцията в събота вечер, която използват, за да привлекат вниманието към дългосрочното затваряне на нощния живот заради мерките срещу коронавируса. По-рано беше обявено, че всички билети за участващите клубове в Амстердам са разпродадени. Общо в продажба са пуснати между 20 000 и 25 000 билета.

Всеки, който отвори врати въпреки предупреждението на кмета, ще получи глоба от 4500 евро. Тя заяви, че клубовете рискуват и да бъдат затворени.

"Разбирам позицията на кмета и това, че тя трябва да я поддържа, но се надяваме, че общината няма да реши веднага да ни наложи глоба", каза Де Кроон. "Все още не ни е предложена достатъчна перспектива от Хага. Това, че можем да отворим отново за една вечер и фактът, че около нас има много щастливи хора, означава много за нас".

История от Фейсбук: Какво можеш да правиш, ако не си ваксиниран срещу COVID на хотел в Амстердам

"Закуска в хубав хотел в Амстердам. Влиза се само QR код (за ваксинация). Показвам документ за първа доза, макар че не очаквам да мине....

Рискът от глобата накара някои клубове да преосмислят плановете си за този уикенд.

Протестът беше обявен миналата седмица от браншовата организация Nachtbelang и от Асоциацията на клубовете в Амстердам (OAC). Инициаторите заявиха, че са уморени от факта, че в плановете на кабинета за повторно отваряне на обществото все още не е включен нощният живот. Клубове от цялата страна също планират да се присъединят към кампанията.

Междувременно други общини в страната също заплашват с глоби, в резултат на което няколко клуба вече се оттеглиха. Гронинген, Маастрихт, Хага и Хаарлем заявиха, че ще приложат мерките за борба с коронавируса.

Де Кроон заяви, че намира за "нелепо" прилагането на наложената забрана. Той очаква, че вместо това младите хора в градовете, в които няма отворени клубове, ще отидат на незаконни партита. "Ето защо е толкова важно да отворим отново. Ние предлагаме защитена среда", каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Искал да умре като "мъченик" на Олимпийските игри: Арестуваха 16-годишен младеж във Франция

Най-голямото учение на НАТО по киберзащита започва в Естония

Нова ракетна атака: Руснаците поразиха Черкаска област на Украйна

Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие": Унищожават милиони бутилки

Варшава е готова да помогне на Украйна да върне мъжете във военна възраст: Полското военно министерство

Песков като панаирджийска мечка: Весели жената на нарочен за най-корумпиран в Русия (СНИМКА)

Арести в Англия заради смъртта на мигранти

В Русия погребаха Зеленски и Байдън, Скабеева говори с гробовен глас за ракетите ATACMS (ВИДЕО и СНИМКА)

Политическа криза: Испанският премиер мисли за оставка

Украйна конфискува активи на назначения от Русия губернатор на Запорожка област

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа