Спор дали да има коледно дърво в Бордо

2982
Спор дали да има коледно дърво в Бордо
Снимка: iStock/Guliver

Новоизбраният кмет на Бордо стана обект на широко разпространена критика в петък, след като обеща да премахне традиционната коледна елха във френския град тази зима като част от целите си в сферата на околната среда, предаде БГНЕС.

Пиер Урмич беше един от няколкото кметове на Зелените, дошли на власт в големите френски градове по време на общинските избори през юни миналата година, което е един от най-големите изборни успехи на партията от години.

Легенда на Байерн е новият треньор на Бордо

Бившият френски национал Вили Саньол е новият треньор на Бордо, съобщиха от жирондинския тим. Назначението на 37-годишния Саньол слага...

Той предизвика недоумение, докато разясняваше серия от проекти за възстановяване на озеленяването, като се прицели в извисяващото се дърво на историческия централен площад до катедралата в Бордо, украсявано всяка година.

"Няма да поставяме мъртви дървета на нашите площади, по-специално на площада „Пю Берлан“ - помните онова мъртво дърво, което се поставя всяка година. Това изобщо не е нашата концепция за възстановяване на озеленяването", каза Урмич.

Вместо това градът ще създаде „анимиран спектакъл“ и ще използва спестените пари, за да помага на благотворителни организации, както и на бизнеси, пострадали от коронавирусната криза, каза той.

Критиците побързаха да се нахвърлят, обвинявайки кмета, че показва презрение към ценен празничен ритуал, който има само незначително въздействие върху околната среда.

"Тотални глупости!", написа в Туитър бившия заместник-кмет на Бордо Фабиен Робер, който започна онлайн петиция срещу плана. "Това е дървото, което крие гората на истинските проблеми на Бордо."

Зидан получи официално предложение да поеме Бордо

Зинедин Зидан е получил официално предложение да поеме от лятото отбора на Бордо, съобщава „Екип“.Според информацията прези...

Скандалът беше последният, който се появи поради предизвикателства от страна на зелените служители към обичаните френски символи.

В сряда Грегори Дусе, новият кмет от Зелените на Лион, който ще бъде домакин на финала на Тур дьо Франс този уикенд, определи световноизвестното вело състезание като "мачовско и замърсяващо" и заяви, че няма да го приветства, докато то не стане "екологично отговорно".

„Наричайте ме стара школа, ако искате, но коледните елхи, Тур дьо Франс и всички тези традиции, които ни обединяват, винаги ще бъдат основата на нашето общество“, написа в Туитър Ксавие Бертран, видният десен президент на северния регион От дьо Франс.

Заместник-министърът на вътрешните работи на президента Еманюел Макрон, Марлен Шиапа, също прецени, обвинявайки кметовете на Зелените, че забраняват „всичко, което носи малко радост или празненство“.

"Те са по-лоши от идеолозите; умишлено развалят удоволствието на другите", туитна тя.

Айнтрахт Франкфурт отнесе солидна глоба

Немският клуб, който заема 15-то място в Бундеслигата, отнесе солена санкция в размер на 70 000 евро, заради своите фенове. „Айнт...

Но заместникът на кмета Урмич Армони Льосерф защити хода, отхвърляйки твърденията, че зелените атакуват "магията на Коледа".

„Сериозно, инсталирането на дърво, което струва няколко десетки хиляди евро всяка година, едно голямо дърво, което се превръща в отпадък, вие наричате това вълшебно?“, написа тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Откриха над 220 кг кокаин сред банани в магазини в Германия

Белгия ще достави изтребители F-16 на Украйна още тази година

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Русия обяви атаки срещу две болници в Киев, тече спешна евакуация (ВИДЕО)

Столтенберг: Заговорите на Русия няма да спрат подкрепата ни за Украйна

Удължиха с година евросанкциите за дестабилизиране на Молдова

Русия набира 18-годишни ученици за войната с обещанието: Сега войната е научна, не се умира лесно (ВИДЕО)

Полша и Германия обещаха да не депортират украинци с изтекли паспорти

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

Патрушев призна заплахата от разпад на Русия заради мигрантите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа