Стотици туристи са евакуирани заради пожари в Италия

1477
Стотици туристи са евакуирани заради пожари в Италия

Близо 700 туристи са били евакуирани с лодки от курортния град Трапани, който се намира в северозападната част на о. Сицилия, предаде ТАСС.

Според италианската информационна агенция АНСА причина за това е станал силен пожар, обхващащ намиращи се в близост територии и представляващ заплаха за населението.

158 пожара в Сицилия

През последните 24 часа на о. Сицилия са лумнали 158 горски и полски пожара, мнозинството от които не са загасени. Към тях трябва да с...

В момента италианските пожарникари се борят с пожари в цяла Южна Италия. Съобщава се за над 200 огнища. Най-тежка е ситуацията край градовете Месина и Катания, както и край Неапол, където пожарите са обхванали и вулкана Везувий.

Причина за пожарите е горещото време и липсата на дъждове, като в южните райони на страната такива не е имало почти два месеца. Властите посочват, че често пъти пожарите са причинени от човешка небрежност или са умишлено запалени, пише още БГНЕС.

От правителствената пресслужба съобщават също, че тъй като ситуацията се влошава лично премиерът Паоло Джентилони ще се заеме с нея и ще получава информация за развоя на събитията в реално време.

Снимка: Архив

4,8 по Рихтер разтърси Сицилия

Земетресение с магнитуд 4,8 по скалата на Рихтер е регистрирано в Тиренско море край о-в Сицилия в Италия, съобщиха от Европейския се...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа