Светът е #JeSuisBruxelles, но не беше Анкара и Истанбул

5033
Светът е #JeSuisBruxelles, но не беше Анкара и Истанбул
Снимка: twitter.com/lemondefr

Френският карикатурист Плантю изобрази терора в столицата на Европа с карикатура, разпространена от „Монд”.

Ето, че кошмарът на #JeSuisCharlie, #JeSuisParis се завърна в Европа, този път мишената е белгийската столица Брюксел. #JeSuisBruxelles (Аз съм Брюксел) обявиха хиляди в социалните мрежу Twitter и Facebook часове след серията атаки, станали на летище „Завертем”, на станция “Маалбек” в близост до европейските институции в Брюксел и на станция „Шуман”.

Карикатурата на Плантю изобразява френският и белгийският национални флагове в братска прегръдка. Под единия е изписана датата 13 ноември, под другия – 22 март.

Цветан Цветанов предупреди гражданите да са с изострено внимание

"Всеки гражданин трябва да е със изострено внимание, защото всяка една информация може да бъде полезна за службите, за реалното противо...

На 13 ноември в Париж бяха убити 130 души. Експлозиите в Брюксел идват 4 дни след раняването и задържането в града на Салах Абдеслам – основният жив заподозрян за окървавяването на френската столица.

При самоубийствения атентат на популярна пешеходна улица в турската метрополия Истанбул на 19 март загинаха четирима души, а други 20 са пострадали, състоянието на трима от които е сериозно.

Припомняме, че на 13 март в 18,45 ч. местно време кола се взриви между два автобуса на градския транспорт в Анкара в момент, когато на мястото е имало много хора. Загинаха 37 души, а над 100 бяха ранени.

На 17 февруари т.г. в близост до военно общежитие в централната част на Анкара при атентат загинаха 28 души и бяха ранени 81. Тогава автомобил с експлозиви се взриви до автобус, превозващ военни, спрял на светофарите на булевард Иньоню в центъра на турската столица. Отговорност за атентата пое „Кюрдските свободни соколи” (Kurdistan Freedom Falcons /TAK/) - военна кюрдска група, свързана с ПКК.

Могерини се разплака след атентатите в Брюксел (Видео)

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини не успя да сдър...

На 12 януари в Истанбул загинаха 10 и бяха ранени 17 души, когато камикадзе се взриви до група туристи от Германия. Атентатът стана в близост до спирка на градския транспорт на площад Султанахмет. Загиналите бяха немски граждани. Нападателят се оказа член на Ислямска държава.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа