Съпругът на британската депутатка Джо Кокс: "Тя беше убита заради политическите си възгледи"

1592
Съпругът на британската депутатка Джо Кокс: "Тя беше убита заради политическите си възгледи"
Снимка: БНТ

Британската депутатка Джо Кокс, която беше застреляна и намушкана седмица преди британския референдум за членство в Европейския съюз, е била убита заради политическите си виждания. Това заяви нейният съпруг в интервю за британската медия iTV News.

Премиерът Дейвид Камерън призова избирателите си да подкрепят оставането в ЕС, два дни преди референдума, който може да оформи бъдещето на Европа. Кампанията за напускане на ЕС намери съмишленици в популистки движения в цяла Европа и САЩ.

Над 200 бяха освободени в Йемен, докато мирните преговори в Кувейт са без резултат

Шиитските бунтовници хути обявиха освобождаването на 276 лоялисти на президента Абд Раббу Мансур Хади, които бяха държани в плен в прод...

Убийството на 41-годишната Кокс, която беше отявлен привърженик на оставането на Великобритания в ЕС, шокира страната и рязко промени тона на кампаниите, които разделиха британците.

„Тя имаше много силни политически възгледи и вярвам, че беше убита заради тези възгледи“, заяви в интервю съпругът й Брендън Кокс.

Убиец на Джо Кокс има връзки с крайно десни движения, стана ясно от разследването на британските власти, като дори е закупил наръчници за употреба на взривове и оръжия от американски расистки групи. 52-годишният Томас Мейр открито е заявявал своите виждания. Джо Кокс беше един от силните гласове в подкрепа на бежанците, както и поддръжник на палестинската кауза. Кокс често говореше за ужасите на сирийската гражданска война и призоваваше за засилване на хуманитарните доставки в Сирия.

Съпругът на Кокс заяви също, че тя е била притеснена от начина на провеждане на кампаниите и използвания език, както и за политическата култура във Великобритания, която позволява приемане на по-крайни позиции. Самата Джо Кокс е подала сигнал за отправяне на заплахи към нея преди убийството й.

Внукът на театралния самодеец Георги Лунгов възражда историята на селото си в книги

През 1755 година френският пътешественик д-р Мишел, заедно с водача си Жан Клод Флоша, пренощуват в село Драгоево. Французите са много ...

„Тя се притесняваше за тона на дебата“, който се фокусира все повече върху имиграцията и „настояваше да се разбият страховете и омразата.“

Британците гласуват в четвъртък дали да се откажат или не от 28-членния блок на фона на предупрежденията на световните лидери, инвеститори и филми, че решението мое да намали влиянието на Великобритания и да отприщи хаос на пазарите.

Автор: Руслан Трад

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа