Създателят на "Пегида" бе осъден за антимигрантски постове във Facebook

834
Създателят на "Пегида" бе осъден за антимигрантски постове във Facebook

Основателят и бивш ръководител на германското анти-мюсюлманско движение „Пегида” Луц Бахман беше признат за виновен за подбуждане на етническа омраза. Причината са постове на Бахман в социалната мрежа Facebook, в които той обижда влизащите в страната мигранти.

Присъдата на Бахман е условна, като той ще плати и глоба от 9600 евро, съобщи ТАСС. Прокуратурата поиска 7 месеца затвор, докато адвокатите му настояваха, че той е невинен.

Движението „Патриотични европейци срещу ислямизацията на Стария континент” възникна в Дрезден през 2014 година, откъдето се разпространи в множество големи градове в страната. Пикът в популярността му беше в края на същата година и началото на 2015г., когато хиляди се включиха в демонстрациите на движението. Те обаче често срещаха надвишаващи ги по численост контрадемонстрации.

На 25 януари 2015 г. Бахман публикува своя снимка, в която позира като Хитлер. Той твърди, че това било опит за сарказъм с публичния му имидж, налаган от противниците на „Пегида”. След увеличаването на мигрантския приток в Германия през миналата година той публикува и въпросните обиди към влизащите в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа