Татарите в Крим скочиха срещу руското присъствие

39270
Татарите в Крим скочиха срещу руското присъствие
Снимка: Getty Images/Guliver

Напрежението в Украйна така и не стихва, след като в Крим избухнаха боеве и станаха факт сблъсъци между кримски татари и рускоговорящо украинско население.

Група татари са нахлули в сградата на Върховния съвет на Крим, която се намира в Симферопол със скандирания „Крим не е Русия”. Около 20 души са нахлули с дървени бухалки в зданието. Председателят на Межилиса на кримско-татарския народ Рефат Чубаров е бил основната причина напрежението да бъде туширано бързо.

Донецк се изкушава да не "плаща" за Киев

В град Донецк, който се намира в сърцето на въгледобивния Донецки басейн в източната част на Украйна, много хора с мъка свързват двата...

След своеобразната атака обаче е намерен труп до смата сграда на Върховния съвет на Крим. Според пристигналите на мястото лекари причината за смъртта е пристъп на остра сърдечна недостатъчност. Изяснява се кой е починалият човек, пише Агенция "Фокус".

Междувременно стана ясно, че Русия е решила да засили охраната на флота си в Крим заради повишеното напрежение в автономната република, предаде AFP.

„Следим внимателно събитията в Крим и около Руския черноморски флот. Предприемаме мерки, за да гарантираме сигурността на нашите съоръжения, инфраструктурата и арсенала си в Черно море” заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, без да дава подробности за предприетите действия.

В Крим, която е автономна република в състава на Украйна, са разположени части на Руския черноморски флот. Според някои оценки частите там са едни от най-многобройните.

На Украйна са й нужни 5 млрд. евро до петък

До петък на Украйна ще са нужни 5 милиарда евро, за да избегне икономическия колапс. Това съобщи британският вестник The Times, позовав...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа