X
 
 

Тереза Мей: Ядрената сделка с Иран няма алтернатива

1244 0
photo of Тереза Мей: Ядрената сделка с Иран няма алтернатива
Снимка: Getty Images/Guliver
Британският премиер Тереза Мей призова за запазване на иранската ядрена сделка.

„Също както се стремим да запазим постигнатото с много усилия Парижко климатично споразумение, също така трябва да запазим постигнатата с толкова много труд ядрена сделка с Иран, независимо от това с какви предизвикателства се сблъскваме“, каза тя пред Кралския институт за международни отношения Чатъм Хаус, предаде ТАСС, цитирани от БГНЕС.

Иранската полиция затвори повече от 500 заведения заради неспазване на ислямските принципи

Иранската полиция е затворила 547 ресторанта и кафенета в Техеран, защото не са спазвали "ислямските принципи". "Собствениците на рест...

„Естествено, има хора, които се страхуват от премахването на санкциите по отношение на страна, която продължава да дестабилизира целия регион... Но дали това ни харесва, или не, компромисната сделка остава най-добрият начин за постигане на резултата, към който ние всички се стремим – да не допуснем появата на ядрено оръжие в ръцете на Иран“, заяви британският премиер.

Иранската ядрена сделка беше съгласувана през 2015 г. от Техеран и петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН и Германия. Сделката ограничава ядрените разработки на Иран в замяна на отмяната на санкциите на ООН и едностранните ограничителни мерки на САЩ и ЕС.

На 8 май 2018 г. американският президент Доналд Тръмп обяви излизането на САЩ от договора. Година по-късно и иранският президент Хасан Рохани заяви, че Техеран прекратява част от ангажиментите си по ядрената сделка.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители