Тереза Мей остана единствен кандидат за премиерския пост

1636
Тереза Мей остана единствен кандидат за премиерския пост
Снимка: Getty Images/Guliver

Кандидатката на поста председател на британската консервативна партия и за премиерския пост в Обединеното кралство Андреа Ледсъм се отказа от надпреварата с Тереза Мей.

Ледсъм, която в момента е енергиен министър в кабинета Камерън, обяви, че "интересът на Великобритания ще е най-добре защитен от незабавното назначаване на нов премиер".

Тереза Мей: Ще излезем от ЕС и ще установим контрол върху миграцията

Великобритания ще излезе от Евопрейският съюз и ще установи контрол върху свободното влизане на европейски граждани на нейна територия....

Ледсъм заяви, че няма достатъчно подкрепа в партията, за да поведе страната. "Тереза Мей има подкрепата на 60% от парламентарната група. За мен щеше да е чест да ръководя страната, но имам доверието едва на 25 на сто от депутатите. Това не е достатъчно, за да се формира силно правителство. В интерес на страната ни е да има силен премиер възможно най-бързо", обясни Ледсъм и допълни, че подкрепя напълно Мей за нов министър-председател.

Оттеглянето на ѝ идва три дни след скандала с интервюто ѝ пред The Times, в което тя обяви, че като майка има "отношение към бъдещето на държавата" за разлика от бездетната Мей.

Така на практика вътрешният министър Тереза Мей остава единственият кандидат за поста министър-председател на Великобритания.

Името на Ледсъм доскоро бе малко познато дори във Великобритания. Тя е с 25 години опит в банковия сектор, на 46 години стана депутат през 2010 г. и е известна най-вече в правителствените среди и парламента.

Тереза Мей е фаворит да наследи Дейвид Камерън

Британският вътрешен министър Тереза Мей спечели първия тур от избора за нов лидер на Консервативната партия в страната, предаде БГНЕС....

През април 2014 г. в предишното правителство на Камерън тя бе назначена за секретар по икономическите въпроси към финансовото министерство. След изборната победа от май 2015 г. и началото на самостоятелното управление на торите тя се премести като зам.-министър в Министерството на енергетиката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа