Тереза Мей засега успява да удържи вътрешното недоволство срещу себе си

1563
Тереза Мей засега успява да удържи вътрешното недоволство срещу себе си
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският премиер Тереза Мей изглежда си спечели още една седмица в постоянната битка да удържи премиерското място, като намекна, че може да има гласуване на сделката с ЕС за Brexit преди европейските избори (23 - 26 май), коментира лявото британско издание The Guardian, цитирано от Агенция "Фокус".

Мей обеща да направи нова среща с представители на организацията на редовите депутати от Консервативната партия – Комитетът 1922, които поискаха от нея да определи кога точно ще подаде оставка както от поста премиер, така и от председателското място на консерваторите.

На Острова: Великобритания ще трябва да участва в изборите за ЕП

Великобритания ще трябва да участва в изборите за ЕП на 23 май, защото няма да успее да одобри сделката за Brexit преди това, заяви бри...

След две седмици на яростни искания от консервативни депутатите да даде ясна дата за заминаването си, сър Греъм Брейди, председател на Комитет 1922, каза, че Мей се е съгласила да се срещне с него и 13-те членове на изпълнителния съвет на организация. Той не е дал никакви индикации, че Мей има намерение да обяви дата за оставката си, но обещава да даде на премиера една допълнителна седмица за междупартийните преговори за Brexit с Лейбъристката партия, преди "торите" да тръгнат да променят правилата за вот на доверие и да може да се гласува такъв в период, по-кратък от една година. Брейди, който се среща с Мей два пъти през последните няколко седмици, каза, че е убеден, че сега тя ще се опита да прокара закони за Brexit като начин за ратифициране на сделката - макар че не е ясно как може да събере мнозинство.

"Намерението е да имаме по-нататъшно гласуване, вероятно второ четене на законопроекта за споразумението за оттегляне преди европейските избори и се надяваме в много по-близко бъдеще от това. Това е моето разбиране", каза той.

Източници от Даунинг Стрийт заявиха, че е малко вероятно законопроектът да бъде внесен в парламента, без да е сигурно, че той ще бъде приет.

Брейди заяви, че след срещата с министър-председателя ще има "допълнителни обсъждания". "Ще вземем решенията си, каквито и да са те, след този разговор", каза той.

Британският външен министър не вярва в митническия съюз след Brexit

Британският външен министър Джереми Хънт заяви, че не подкрепя митническия съюз с Европейския съюз след Brexit, но консерваторите и лей...

Междувременно стана ясно, че на предстоящия неформален Европейски съвет в румънския град Сибиу няма да има обсъждане на Brexit по същество, твърди The Independent. Преди срещата в румънския град Сибиу в четвъртък, неназован източник от ЕС е заявил, че срещата на високо равнище "ще е свободна от Brexit зона". Тереза Мей няма да присъства на срещата в Сибиу, въпреки че Обединеното кралство се очаква да бъде представено в кулоарите.

Форумът в Сибиу има за цел да започне обновяването на ЕС след поредица кризи, като Брекзит, миграцията и икономическите проблеми в еврозоната. . Първоначално неговата дата беше избрана така, че да се осъществи след излизането на Великобритания - план, който се промени заради настъпилите събития.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Откриха над 220 кг кокаин сред банани в магазини в Германия

Белгия ще достави изтребители F-16 на Украйна още тази година

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Русия обяви атаки срещу две болници в Киев, тече спешна евакуация (ВИДЕО)

Столтенберг: Заговорите на Русия няма да спрат подкрепата ни за Украйна

Удължиха с година евросанкциите за дестабилизиране на Молдова

Русия набира 18-годишни ученици за войната с обещанието: Сега войната е научна, не се умира лесно (ВИДЕО)

Полша и Германия обещаха да не депортират украинци с изтекли паспорти

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

Патрушев призна заплахата от разпад на Русия заради мигрантите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа