Трима са арестувани в Германия за свързаност с атентатите в Париж

3525
Трима са арестувани в Германия за свързаност с атентатите в Париж
Снимка: Gettyimages

В германския град Алсдорф в близост до Аахен са арестувани трима души за предполагаемо съучастие в терористичните атентати в Париж миналата седмица, предаде ТАСС, позовавайки се на представител на местната полиция.

"Получихме информация за един от издирваните във връзка с атентатите в Париж, може би се намира в нашия регион”, обявиха от полицията. Задържането му е станало в близост до северния град Аахан в близост до границата на Германия с Холандия и Белгия.

Тръмп "блести" с предложения за борба с тероризма в САЩ

Кандидат-президентът на САЩ Доналд Тръмп предлага да се помисли за закриване на джамиите на американска територия, предаде БГНЕС. "Не ...

Според изданието „Шпигел” става дума за мъж и две жени. В момента се провеждат разпити на задържаните, които според информацията са чужденци.

Според местния „Аахенер Цайтунг” в момента германката полиция провежда акция за задържането на още един заподозрян в град Бесвайлер. Други детайли не се съобщават.

Междувременно при голяма и продължителна полицейска акция в един от арабските квартали на Брюксел се издирваше 26-годишния французин Салах Абдеслам, който се смята за един от организаторите на кървавите атаки. В продължение на часове от Белгия и Франция имаше противоречиви информация, че той може да е задържан. В крайна сметка обаче официалните данни са, че не е и продължава издирването му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа