Трирвильор се отказа от филм за живота й с Оланд

3145
Трирвильор се отказа от филм за живота й с Оланд
Снимка: Getty Images / Guliver

Бившата спътница на френския президент, журналистката Валери Трирвильор, отказа идеята за екранизация на своята скандална книга "Мерси за този миг”, в която подробно разказва за живота си в Елисейския дворец с Франсоа Оланд, предаде БГНЕС.

„Отказах да подпиша договор”, сподели Трирвильор в Туитър. Тя поясни, че не иска да започва нова полемика и да нарушава атмосферата на национално единство, което цари във Франция след януарските атентати.

Работата по лентата трябваше да започне в началото на 2016 г. За режисьорка беше избрана близката приятелка на Валери – Саида Джавад. Филмът трябваше да е биографичен, а за основата на сюжета беше планирано да се използват части от книгата на бившата първа дама.

„Мерси за този миг” се появи в продажба през септември 2014 г. и бързо се превърна в бестселър. От книгата са продадени 700 000 копия. В нея Валери издава откровени спомени от живота си с Оланд и дава нелицеприятни оценки за личните качества на френския президент.

Валери и Франсоа Оланд нямат сключен брак. Те се разделиха през 2014 г., след като до обществеността стигна тайната любовна връзка на президента с френската актриса Жули Гайе. Самата Трирвильор разбрала за аферата на мъжа си от пресата. Тя беше приета в болница с нервно разстройство и повече никога не се върна в Елисейския дворец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа