Тръмп посещава Тереза Мей насред кризата с Брекзит

1239
Тръмп посещава Тереза Мей насред кризата с Брекзит
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще се срещне с британския премиер Тереза Мей в момент, когато тя се опитва да постигне споразумение относно търговските отношения с ЕС след Брекзит и няколко дни, след като той определи ситуацията в страната като "криза".

Президентът на САЩ пристига на двудневно работно посещение в Обединеното кралство. То е първото след това за изборите през 2016 г. и по време на него той ще се срещне с кралицата.

Тръмп натисна за по-големи разходи за отбрана в НАТО (ВИДЕО)

И вторият ден от срещата на върха на НАТО не премина без американският президент Доналд Тръмп отново да се прояви. Държавният глава на...

Взети са специални мерки за сигурност, тъй като се очакват големи протести.

По-рано тази седмица Тръмп заяви, че "хората трябва да решат" дали министър-председателят трябва да остане на поста си, след като двама министри подадоха оставка в рамките на няколко часа заради разногласия по отношение на стратегията й за Брекзит. Той добави, че "винаги е обичал" бившият външен министър Борис Джонсън, единият от подалите оставка.

Джеймс Робинсън, който е специалист по международни отношения в Би Би Си, описа посещението като "най-противоречивата визита на американски президент във Великобритания". Той отбеляза, че Тръмп ще "прекара много малко време в Лондон", вероятно за да избегне протестите.

Мей заяви, че посещението ще позволи укрепването на търговските връзки и засилването на сътрудничеството в областта на сигурността. Тя обаче призова Тръмп да не игнорира "вредното поведение" на Русия, когато се срещне с президента Путин в Хелзинки следващата седмица.

В допълнение към търговията и сигурността се очаква двама лидери да обсъдят проблемите около Брекзит и положението в Близкия изток.

За Доналд Тръмп Германия е противник

Трансатлантическите отношения не са в криза – това определение би било омаловажаващо ситуацията. Държавният глава на САЩ Доналд Т...

Преди посещението на Тръмп Мей каза: "Когато работим заедно ние сме по-сигурни, по-ефективни и по-креативни.“

Тръмп пристига във Великобритания със съпругата си Мелания след срещата на върха на НАТО. Двойката ще присъства на вечеря в двореца Бленхайм - семейния дом на Уинстън Чърчил, по покана на Тереза Мей. Сред присъстващите ще бъде министърът на финансите Филип Хамънд и новият външен министър Джеръми Хънт, както и много други официални лица.

В петък Мей и Тръмп ще наблюдават съвместно антитерористично учение на британските и американските военни сили. След това американският президент ще се отправи за разговори с външния министър.

Президентът и първата дама ще пътуват до Уиндзор в петък следобед, за да се срещнат с кралицата, преди да отидат в Шотландия в голф курорта на Тръмп „Turnberi“.

Десетки хиляди хора се очаква да протестират срещу президента в Лондон в четвъртък и петък, както и в петък в Глазгоу.

Бивш посланик на САЩ в Русия към Тръмп - защо вредиш на НАТО повече от СССР?

Откакто е на власт, Доналд Тръмп е нанесъл повече вреди на НАТО, отколкото съветските и руските лидери за 70 години. Това твърди бившия...

Полицейски сили от различни части на страната ще бъдат мобилизирани за следващите два дни в Лондон. Демонстрации се очакват и в по-малките градове. Организаторите на протестите заявиха, че демонстрациите призовават за защита на демокрацията. "Право на хората е да изразяват мнението си по демократичен начин, да бъдат силни и ясни, когато казват, че отхвърлят политиката на тази администрация", казаха те.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Двама задържани в Полша за пребития с чук съюзник на Навални

Даваш си живота за Путин в Украйна, крадат ти дори тоалетната чиния (ВИДЕО)

Медведев: Имаме първото доказателство, че Запада взе решение да премахне Зеленски

Втори руски самолет с ракети е бил принуден да обърне след свалянето на Ту-22М3 (ВИДЕО)

Чувство на несигурност: Руснаците отмениха парада в Крим за 9 май

За първи път: Украинските ВВС унищожиха руски бомбардировач Ту-22М3 (ВИДЕО и СНИМКИ)

Наченки на истерия в Русия: Кръгът "Тръмп" иска Украйна да спечели (ВИДЕО)

След поредната руска атака: Жертви в Днепропетровск, включително деца (ВИДЕО и СНИМКИ)

Руски стратегически бомбардировач се разби в Ставропол (ВИДЕО)

ЕС и Великобритания преговарят за по-лесно движение на хора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com