X
 
 

Търсят връзка на организирана престъпна група с камиона-ковчег

3333 0
photo of Търсят връзка на организирана престъпна група с камиона-ковчег
Снимка: Getty Images/Guliver
Британската полиция продължава да разпитва шофьора на камиона с над 39 души, открити мъртви в хладилно ремарке в Есекс, предава ВВС. 25-годишният Мо Робинсън от Портдаун, графство Арма в Северна Ирландия, беше арестуван по подозрение за убийство в сряда от полицията в Есекс.

Служители в Северна Ирландия извършиха обиски в две къщи, а Националната агенция за борба с престъпленията заяви, че работи за идентифициране на „организирани престъпни групи, които може да са играли роля в случая“.

Експерт за камиона-ковчег: Не е изключено да има логистична връзка с България

"Не е изключено да има логистична връзка с България. Режимът на регистрация на превозни средства в България е бил по-лесен, отколкото в...

Ремаркето е пристигнало в Пърфлийт на р. Темза от Зебрюге, Белгия. Служителите на спешната помощ са открили телата в контейнера в Индустриалния парк Waterglade в Грейс малко след 01:30 ч. в сряда. Камионът и ремаркето са напуснали пристанището в Пърфлийт малко след 01:05.

Полицията заяви, че ремаркето идва по море от Белгия, а камионът идващ от Северна Ирландия го взима в Пърфлийт и го откарва в индустриалната зона. В 01:40 мъртвите тела са вече открити.

Ерик Ван Дуйсе, говорител на белгийската федерална прокуратура, заяви пред ВВС, че се води разследване. "В момента нямаме представа колко дълго камионът е прекарал в Белгия, може да бъде часове или дни, просто не знаем."

Заместник-шефът на полицията в Есекс Пипа Милс заяви, че превозното средство е било преместено на сигурно място в Тилбъри, за да могат телата на 38-те възрастни и един тийнейджър да бъдат „съхранени при запазване на достойнството на жертвите“.

МВнР: До момента никой от България не ни е търсил за информация за жертвите в камиона-ковчег

До момента няма обаждания от България с искане за информация за изчезнали хора. Идентификацията на жертвите продължава. Това заяви пред...

Националностите на жертвите още не са известни и полицията заяви, че официалното идентифициране "може да бъде продължителен процес".

Полицията в Есекс по-рано предполагаше, че камионът може да идва от България, но по-късно заявиха, че превозното средство е влязло във Великобритания от Белгия.

Говорител на българското външно министерство заяви, че камионът е регистриран в страната под името на компания, собственост на ирландски гражданин, но че е "твърде малко вероятно" починалите да са българи, припомня ВВС.

Ричард Бърнет, главен изпълнителен директор на Асоциацията за пътни превози, заяви, че температурите в хладилните ремаркета могат да достигнат до -25C. Той определи условията вътре в ремаркето като "абсолютно ужасяващи".

Това е шофьорът на камиона-ковчег (СНИМКА)

25-годишният Мо Робинсън е заподозреният за убийството на 39 души, намерени в камион в индустриален парк в Грейс, на трийсетина км изто...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители