Украйна се страхува от сухопътните руски войски

32957
Украйна се страхува от сухопътните руски войски
Снимка: Getty Images/Guliver

В Украйна се страхуват от нахлуване на сухопътните руски войски. Това стана ясно на пресконференция, която дадоха от министерството на външните работи в страната. Засиленото присъствие на руски войски и техника по източната граница на Украйна свидетелства за възможна подготовка за щурм срещу украинската територия по сухопътните граници, предава агенция Униан. Според отдела за информационна политика към ведомството на руска територия, в близост до границата на Украйна в Харковска, Луганска и Донецка област, продължава струпването на войски и военна техника.

В същото време, губернаторът на руската Ростовска област е дал разпореждане за осигуряване на места за прием на бежанци от Украйна.

Заплаха на Джон Кери за Г8 вбеси Русия

Заплаха, която държавният секретар на САЩ Джон Кери отправи по-рано днес, вбеси Русия. Американският държавник разкритикува остро "наше...

Малко по-рано днес проруски демонстранти окупираха първия етаж на сградата на областната управа в източноукраинския град Донецк, съобщава "Ройтерс". Протестиращите са били блокирани само до първия етаж на 11-етажната сграда, тъй като асансьорите са били деактивирани, а стълбището затворено. Според ИТАР-ТАСС броят на протестиращите, които носят руски знамена, е около 300.

През последните дни на сградата се вееше не украинското, а руското знаме. Активистите са недоволни от днешните решения на областната администрация, която с тайно гласуване избра за нов председател на областния съвет Андрий Шишацки - бившият областен губернатор, уволнен вчера по искане на протестиращи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа