Унищожиха минометен разчет на украинската армия в Славянск

19013
Унищожиха минометен разчет на украинската армия в Славянск
Снимка: Getty Images/Guliver

Опълченците на Славянск са унищожили минометен разчет на украинската армия, съобщава РИА Новости, позовавайки се на командира на "народното опълчение" Игор Стрелков.

"Нощта премина много напрегнато. Артилерията на украинската армия обстрелваше Семьоновка. В отговор ние унищожихме един миномет на Краснолиманския мост заедно с разчета военнослужещи", заяви Стрелков.

Италия потвърди смъртта на журналиста в Славянск

Министерството на външните работи на Италия потвърди смъртта на журналиста Андреа Рокели в село Андреевка, което се намира в околностит...

"Осем хеликоптера долетяха на планината Карачун, която се контролира от украинската армия. Това най-вероятно са високопоставени гости. Може би ще има щурм", добави командирът на "народното опълчение" на Славянск.

38 бежанци от Славянск, в това число 22 деца, пеша са пресекли границата с Русия и са пристигнали в Крим през Ростовска област и Кубан, съобщава РИА Новости.

Украинските власти са забранили на автобусите с децата да преминат на руска територия и те са пресекли границата пеша. 21 от децата са на възраст от 7 до 13 години, една жена е с бебе на 2 месеца. Със сътрудничеството на ростовските власти децата са изпратени в Евпатория, Крим. По-рано агенцията съобщи за евакуацията на деца от Славянск. Първата група от 200 деца беше изпратена в кримския лагер "Артек". Има настанени и в детския оздравителен комплекс "Радост" в Севастопол. В руските региони, граничещи с Украйна, са създадени специални комисии и щабове за прием на деца-бежанци.

Мирните жители на Славянск пък не могат да напускат града, съобщава Интерфакс. По данни на представител на "народното опълчение" на Славянск, автомобилите и автобусите с мирни жители са връщани обратно на контролно-пропускателните пунктове на украинската армия.

Свирепи боеве и масови обиски на избирателни секции в Източна Украйна

Въпреки някои сигнали, особено от Киев, че преди днешните избори за президент на Украйна военните действия в Източна и Югоизточна Украй...

"Единици успяват да се промъкнат", заяви представителят на щаба на "народното опълчение" на Славянск. По неговите думи антитерористичната операция е спряна поради лошите метеорологични условия.

През нощта са били подложени на обстрел микрорайоните "Източен", "Мазний Яр", селата Андреевка и Семьоновка и железопътната гара на Славянск.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа