X
 
 

В Полша събориха статуя на свещеник, обвинен в педофилия

483 0
В Полша събориха статуя на свещеник, обвинен в педофилия
Снимка: Thinkstock
Трима активисти събориха статуя на полски свещеник, обвинен в сексуални злоупотреби в северния град Гданск, съобщава местната полиция.

Видеозаписите в социалните медии показаха, че мъжете използват въже, за да съборят статуята на отец Хенрик Янковски, който почина през 2010 г. и е бил изправен пред обвинения в педофилия, предаде БГНЕС.

Папа Франциск: Трябват конкретни мерки срещу педофилията в църквата

Папа Франциск откри в четвъртък знакова среща на върха във Ватикана за борба срещу сексуалното малтретиране на деца, заявявайки, че све...

На падналата статуя мъжете поставиха бельо и дрехи на олтарно момче във връзка с предполагаемите жертви на свещеника.

Макар и починал, Янковски беше изправен пред подновени твърдения за малтретиране на деца, след като либералният ежедневник „Газета Виборча“ публикува статия в края на миналата година, вдъхвайки живот на предишни обвинения.

"Те бяха задържани около 3 часа сутринта и отведени за разпит", каза говорителят на полицията в Гданск Карина Каминска, имайки предвид тримата съборили паметника.

Разрушаването на статуята дойде само часове преди откриването на забележителна среща на върха във Ватикана за борба срещу сексуалното насилие над деца.

Петима арестувани за разпространение на сцени със сексуална експлоатация на деца

Петима мъже са задържани за разпространяване на сцени със сексуална експлоатация на деца. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Операци...

Статуята на Янковски и преди е била обект на действия от страна на хора, осъждащи извършеното от него.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители