Валс: Франция никога не е била изправена пред толкова голяма заплаха

14109
Валс: Франция никога не е била изправена пред толкова голяма заплаха
Снимка: Getty Images/Guliver

Франция никога не е била изправена пред толкова голяма заплаха, каквато днес. Това заяви френският премиер Манюел Валс в коментар на последното терористично нападение от петък – 26 юни, съобщава в. "Монд", цитиран от БГНЕС.

Припомняме, че на 26 юни в Лион, Франция обезглавено тяло, покрито с надписи на арабски, бе открито, след като нападател блъсна колата си в газов контейнер, предизвиквайки експлозия във фабрика. Ясин Сали, съпругата, сестра му и неназован заподозрян бяха задържани за това нападение. Сали е влязъл във фабриката за химикали "Еър продуктс" в Сен Кантен – Фалавие край Лион в 9:28 сутринта местно време и е изчезнал от обхвата на камерите. В 09:35 ванът му е заснет как се засилва към един от двата хангара на фабриката, минута по-късно следва взрив. По това време във фабриката са били 43 души. В 10:00 пожарникарите откриват заподозрения в един от хангарите, близо до бутилки с газ, течен кислород и силно експлозивен ацетон. Той тъкмо е опитвал да отвори бутилка с ацетон. Близо до вана е открито обезглавеното тяло на 54-годишен мъж, за който се смята, че е бил ръководител на Сали в транспортната фирма, в която е работел. Главата му е била открита закачена на близка ограда, до нея са висели две знамена на "Ислямска държава". Не е ясно кога и как е бил обезглавен мъжът.

Президентът Франсоа Оланд се върна преждевременно от срещата на върха на ЕС и обяви нападението за "терористична атака".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com