Великобритания чака ЕС да даде предложения защо да остане в Съюза

3240
Великобритания чака ЕС да даде предложения защо да остане в Съюза
Снимка: Gettyimages

Великобритания е готова да изслуша евентуални контрапредложения на ЕС в отговор на исканията за реформи на премиера Дейвид Камерън, за да задържи страната си в рамките на ЕС. Това каза британският външен министър Филип Хамънд, информира БГНЕС.

Сред исканите от Камерън реформи най-проблематичната е за лишаване на европейски граждани от социални помощи през първите четири години от пребиваването им във Великобритания. "Даунинг стрийт" опроверга в неделя информации, появили се в британската преса, че премиерът е готов да отстъпи по този въпрос. Това е основната ябълка на раздора между Лондон и Брюксел.

Калфин срещу Камерън: Абсурдно е имигрантите на Острова да нямат достъп до социалната система

Вицепремиерът и министър на социалната политика Ивайло Калфин ясно даде да се разбере, че няма да подкрепим едно от основните искания н...

"До момента ние не сме чули контрапредложение, не сме чули никакво алтернативно предложение", каза Хамънд при пристигането си на съвещание със своите европейски партньори. На срещата в четвъртък и петък в Брюксел европейските ръководители трябва да обсъдят исканията на премиера Камерън, който през май бе преизбран с обещанието да организира референдума за или против излизане от ЕС. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск се надява да постигне още през февруари споразумение по исканията на британския премиер, в замяна на кампания в полза на оставане на Великобритания в ЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа