Великобритания ще наема хакери за борба с кибератаките

19186
Великобритания ще наема хакери за борба с кибератаките
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Хакери с осъдителна присъда ще могат да бъдат наемани в нова бойна част на британската армия за борба с кибератаките, съобщи министърът на отбраната Филип Хамънд, предаде БГНЕС.

Новата организация, чието създаване беше обявено през септември, е готова да наеме стотици хакери като "запасняци", минимум за 19 дни в годината, за да помагат на постоянния военен състав на структурата.

"Като цяло въоръжените сили не изключват непременно хората с осъдителна присъда. Всеки отделен случай се разглежда в зависимост от качествата" на кандидата, заяви Хамънд в предаване на Би Би Си, излъчено снощи.

Ако се установи, че хакерът е бил осъден, интервюиращите "ще разгледат присъдата, от кога датира, доколко е тежка, какво е наложеното наказание. Така че не изключвам осъден в миналото кандидат да бъде избран", заяви министърът.

Началникът на новата бойна част на "киберзапасняците", подполковник Майкъл Уайт, уточни, че няма "абсолютни правила относно личните характеристики" на кандидатите. Обединената бойна част на киберзапаса ще трябва да предотвратява атаките в интернет, както и да извършва контранападения срещу противници. Именно в тази област хакерите могат да играят безценна роля.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа