Великобритания ще установи система за контрол над миграцията

1703
Великобритания ще установи система за контрол над миграцията
Снимка: Gettyimages.com

Великобритания ще въведе контрол над имиграцията, когато приключи процесът по излизане от ЕС. Това заяви новият министър на външните работи на страната Борис Джонсън след среща в Лондон с държавния секретар на САЩ Джон Кери.

"След като приключим със задълженията си по безконтролното свободно придвижване, ще стане възможно установяването на система за контрол. Това очевидно не може да се направи веднага, защото още сме в ЕС", добави Джонсън. Според анализатори желанието за контрол над имиграцията е било основен фактор за избора на британците за напускане на ЕС на референдума, който се проведе на 23 юни, пише Standartnews.com. 

Белгия може да председателства ЕС вместо Великобритания

Белгия е готова да поеме председателството на Съвета на ЕС, от което Великобритания се отказа. „Белгия е готова да поеме това п...

На пресконференцията след срещата с Кери повечето журналистически въпроси не бяха за обсъжданите теми като Сирия, Украйна, Турция и отношенията между Великобритания и САЩ, а за това как Джонсън ще ръководи ведомството след язвителните коментари по адрес на редица чуждестранни политици през дългите години като колумнист на в. "Дейли Телеграф". Джонсън отказа да се извини за хапливите си думи, като само заяви, че те са извадени от контекст.

Новият премиер на страната Тереза Мей днес се срещна с германския канцлер Ангела Меркел на първата си визита в чужбина. Очакваше се Мей да предупреди лидера на Германия, че страната й има нужда от повече време, за да подготви излизането си от ЕС, пише в. "Гардиън".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа