X
 
 

„Влак-беглец“ изплаши пътници в парижкото метро

1192 0
photo of „Влак-беглец“ изплаши пътници в парижкото метро
Снимка: Newag/Facebook Йорданка Фандъкова
„Влак-беглец“ без машинист, профучал през три станции, без да спира, предизвика страх сред пътуващите в подземната железница на Париж, съобщава АФП. Синдикатите заявиха, че това подчерта необходимостта от човешки машинисти.

Парижкият метро оператор потвърди, че влак по линия 1 - която е напълно автоматизирана - без машинисти – е прескочил три спирки във вторник вечерта.

Влак с опасен товар се преобърна в САЩ

Влакова композиция, превозваща опасен товар, дерайлира в американския щат Илинойс, предаде БГНЕС. Влакът се преобърнал недалеч от град ...

Инцидентът предизвика публикации от ужасени пътници в социалните медии, включително един, който написа в Туитър, че това е „най-голямата уплаха в живота му“ и че „влакът за малко не се е ударил“.

Парижкият оператор RATP заяви в своя акаунт в Туитър, че влакът е пропуснал трите гари „поради технически инцидент“, но след това е спрян „в съответствие с процедурите за безопасност“.

"Беше стресиращо, но ви уверяваме, че никой не е бил в опасност", добавя той.

Но градският транспортен съюз „Solidaires RATP“ заяви днес, че "влакът-беглец" е оставил пътниците напълно безпомощни, докато е прелитал покрай гарите „Конкорд“, „Шанз-Елизе“ и „Франклин Д. Рузвелт“ в сърцето на Париж.

Срив в системата на метрото в Рим, хора търсели изход през тунелите

Два срива на елекртическите системи е имало днес в метрото в Рим, съобщава БГНЕС. Стотици пътници са били принудени да стигнат до най-б...

Съюзът се противопоставя на политиката за автоматизиране на линиите на метрото, заявявайки, че "само служител на RATP на борда, който е в състояние да спре влака чрез ръчно управление, може да гарантира безопасността на пътниците".

Само две парижки линии на метрото са автоматизирани - линии 1 и 14. По време на мащабната стачка на работниците от RATP през миналата седмица заради пенсионните реформи, това бяха единствените линии, които продължиха да работят нормално.

RATP счита, че двете линии са много успешни и се стреми да разшири автоматизираната технология в цялата мрежа - ход, който среща противопоставяне от синдикатите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители