Външният министър на Великобритания: Дейвид Камерън няма да подава оставка

2228
Външният министър на Великобритания: Дейвид Камерън няма да подава оставка
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският министър-председател Дейвид Камерън няма да подаде оставка. Това заяви на извънредна пресконференция британският външен министър Матю Елиът, предадоха Reuters и ТАСС.

Веднага след като стана окончателно ясно, че Brexit е факт според гласовете на британците на специалния референдум, последваха спекулациите и анализите какво ще се случи. Един от вариантите е следният - Камерън да подаде оставка, да има предсрочни избори и на тях някоя партия да опита да убеди британците да гласуват за нея с платформа за оставане в Европейския съюз. Така новият британски парламент би имал моралното право да не зачете сегашния референдум.

Гибралтар гласува против Brexit, обмисля обединение с Испания

95,9 на сто от избирателите на Гибралтар гласуваха против излизането на Великобритания от ЕС на референдума. Тези данни бяха обявени д...

Междувременно в Шотландия и Северна Ирландия вече има настроения за излизане от Обединеното кралство. Между 55 и 60% от гласувалите северноирландци и шотландци поискаха Великобритания да остане част от ЕС. Техният глас обаче не стигна, тъй като провинциална Англия и Уелс пожелаха излизане и надделяха с почти 1,3 млн. души повече!

На световните пазари вече се наблюдава леко успокоение - загубата на британския паунд спрямо американския долар е "само" 8,13% - 1 паунд се разменя за 1,3667 долара. В един момент загубата на британската лира прескочи 10% и се доближи съвсем близо до 11%!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа