Въпреки примирието - сражение избухна в украинския град Дебалцево

17634
Въпреки примирието - сражение избухна в украинския град Дебалцево
Снимка: Getty Images/Guliver

Силите на самопровъзгласилата се Донецка народна република обявиха, че са започнали „прочистване“ на улиците в Дебалцево, като голяма част от града се намира под техен контрол, предаде Интерфакс.

Според източник от ДНР под контрола на силите се намират сградата на местната полиция и железопътната гара, както и голяма част от града.

Наблюдателите на ОССЕ ще бъдат допуснати в Украйна

Лидерите на Русия, Германия и Украйна се споразумяха за "конкретни мерки", които ще позволят на наблюдателите от Организацията за сиг...

Военен източник от републиката е потвърдил тази информация, като е уточнил, че под контрола на бунтовниците се намират редица административни сгради и стратегически обекти. Той е отбелязал, че от самото начало републиката е заявила, че примирието не може да важи за района на Дебалцево. Той е отправил и обвинения за нарушаване на примирието към украинските сили, които според него са обстреляли донецкото летище и град Горловка.

Междувременно според АФП проруски сепаратисти са влезли в Дебалцево и се сражават с украинските сили.

„Сраженията се преместиха във вътрешността на града. Бунтовниците използват минохвъргачки, гранатомети и огнестрелни оръжия“, заяви заместник-ръководителят на местната полиция, чиито думи са потвърдени от военен говорител.

Въпреки примирието украинските сили и сепаратистите продължават да се борят за контрол над стратегическия железопътен възел Дебалцево, където живеят около 25 хиляди души.

Freitag: Дилетанти водят Украйна към гибел

Немският в. Freitag излезе с остър критичен материал срещу властите в Киев, назовавайки ги "олигарси, дилетанти и мошеници". "Примерът...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа