Във Франция разкриха българска схема за експлоатация на хора с увреждания

10301
Във Франция разкриха българска схема за експлоатация на хора с увреждания
Снимка: Getty Images / Guliver

Френската полиция е разкрила мрежа за експлоатация на хора с физически увреждания в Марсилия. В сряда, 26 май, трима български граждани са обвинени за „експлоатация на хора“ и за „експлоатация на просяци“, съобщава френският вестник Le Parisien.

8-месечното разследване е разобличило мрежата, ръководена от Станчо Д., 55 г, съпругата му Теменужка, 53 г, и брат му Иван, 50 г.
Тримата редовно са пътували до България. В Русе Станчо, който е наричан още Пашата, предлагал на свои сънародници да просят в Марсилия, като им е обещавал 50% от печалбата, както и подслон и храна. Според запознат източник просяците е трябвало да печелят между 20 и 80 евро на ден. Ако не са носели такава печалба, те са били гонени да спят в изоставени коли в ромски лагер.

Лошата хигиена е факт във Франция

Четири от всеки десет французи признават, че не се къпят всеки ден, а 11% си взимат душ веднъж на всеки три дни, показва ново проучване...

Известен като жесток човек, в миналото Станчо е бил арестуван за ръководенето на подобни мрежи в Германия, Гърция, Швейцария и Италия.

Станчо вероятно е избирал кандидатите по тежестта на физическите им увреждания. „Той е избирал хора с физически недъзи, за да предизвикват повече съчувствие. На 23 май Станчо се е върнал от България заедно със 7 нови просяци, някои от които са имали тежка форма на полиартрит на краката. Заради липсата на грижи един от просяците е починал в болница в Марсилия от гангрена, а друг е към края на дните си в приют“, казва източникът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com