Във Франция забраниха Uber

13032
Във Франция забраниха Uber
Снимка: Getty Images/Guliver

Френският министър на вътрешните работи нареди забрана на нискобюджетната услуга за споделено пътуване UberPOP, след вчерашния ден и протеста на таксиметровите шофьори, информира BBC, цитирана от Стандарт нюз.

Министър Бернар Казньов заяви, че услугата е "незаконна" и нареди на полицията и прокуратурата да наложат прекратяването й.

Незрящи съдят Uber за дискриминация в САЩ

Американската компания за алтернативен на таксиметровия превоз Uber ще трябва да се защитава в съда в САЩ, след като им бе повдигнато о...

Вчера таксиметровите шофьори във Франция протестираха срещу Uber, като твърдяха, че евтината услуга ще им изяде хляба.

В резултат от безпорядъка, последвал демонстрацията на таксиметровите шофьори във Франция, са ранени седем служители на реда, съобщиха от френското вътрешно министерство. Казньов информира още, че в масовите протести са задържани десет души. Нанесени са щети на 70 автомобила в хода на сблъсъците във Франция.

"Целта е да превземем пространството и да докажем, че на нас ни е писнало", каза синдикалният лидер на таксиметровите шофьори Карим Аснун.

В Лион, Ница и Страсбург клиенти или шофьори на Uber бяха нападнати. Миналата седмица таксиджия се представи като клиент на приложението, за да докара шофьора на новата услуга на изолирано място, където десетки таксиметрови шофьори разбили колата му.

КЗК е започнала проверка на Uber

Комисията за защита на конкуренцията е започнала проверка на таксиметровата услуга Uber, която се радва на все по-голяма популярност ср...

Приложението твърди, че във Франция има 400 000 потребители. Протестиращите подчертават, че става въпрос за хора, които не плащат никакви осигуровки и данъци, които не са преминали задължителните 250 часа за получаване на лиценз за таксиметров шофьор и нямат професионална застраховка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа