За да спре контрабандата, Русия ще унищожава стоки от ЕС на границата

10027
За да спре контрабандата, Русия ще унищожава стоки от ЕС на границата
Снимка: Gettyimages

Руският президент Владимир Путин се съгласи с предложението на министъра на селското стопанство Александър Ткачев стоките от ЕС, попадащи в в черния руски списък, да бъдат унищожавани директно на границата, съобщава Интерфакс.

„Наистина, проблемът съществува, и очевидно, за съжаление, някои недобросъвестни компании използват факта, че товарите се пренасочват към трети страни, за да попаднат в територията на Русия, и после да се осъществява контрабанда“, поясни руският премиер Дмитрий Медведев. От това страдат преди всичко руските фермери, които произвеждат също толкова добра продукция, която обаче не могат да реализират на пазара, добави той.

Френски депутат критикува в Москва "глупавата" политика на санкции срещу Русия

Антируските санкции на Запада сериозно засягат интересите на френските производители, което "подчертава колко е глупава санкционната по...

През август миналата година властите в Москва забраниха вноса от ЕС на месо и месни продукти, риба, мляко и млечни стоки, плодове и зеленчуци, в отговор на ограниченията, които Брюксел наложи на руската икономика, припомня Агенция "Фокус".

Междувременно Bloomberg оповести, че Европейският съюз готви компенсации за пострадалите от руското ембарго европейски производители. Компенсациите ще отидат главно за при млекопроизводителите и производителите на плодове и зеленчуци. Изготвянето на проекта за оказване на помощ е във финална фаза и най-вероятно ще бъде обявен през следващата седмица.

Действията на ЕК изглежда са се ускорили, тъй като във Франция имаше протест заради руското ембарго. Париж се принуди да обещае 1,2 млрд. долара субсидия заради ембаргото, припомня "Интерфакс". Това обаче може да се тълкува като неправомерна държавна помощ съгласно законодателството на ЕС, добавя руската агенция. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com