Закриват уличните бордеи в Амстердам

6769
Закриват уличните бордеи в Амстердам

Градските власти в Амстердам възнамеряват до 2017 г. да закрият 100 от 400-те действащи бордея на територията на града.

Става дума за характерните за Амстердам публични домове с витрини като на магазин в квартала на Червените фенери. Чрез закриването на 1/4 от тях властите се надяват да се преборят с организираната престъпност в района, както редуцират до поносими мащаби търговията с жива плът, съобщава БГНЕС.

От 2007 г. досега са закрити 100 бордея, които бяха превърнати в бизнес-офиси с финансовата подкрепа на държавата, изплатила финансова компенсация на собствениците им.

На 5 септември т.г. градският съвет в Амстердам гласува поправка в действащия понастоящем закон, регулиращ правилата в квартала на Червените фенери.

Поправката позволява на властите да закриват без изплащане на обезщетение публични домове, чиито собственици отказват сътрудничество. Целта на новата политика е очистването на имиджа на Амстердам, известен като рай на проституцията и леката дрога.

През 2000 г. проституцията в Холандия е обявена за легална, но само 7 години по-късно градската управа в Амстердам започва война срещу нея, като напоследък се закриват масово и кафенета, предлагащи законно марихуана, съдържаща се в различни видове кексчета и напитки.

Най-много "секс-офиси" с витрини има в района Де Валеен, разположен в историческата част на града и заемащ 6,5 хил. кв. м.

Редактор: Мая Боева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа